Nyheter

Den frågan ställer sig opinionsbildaren Josefin Utan på sin blogg. Hon har sammanställt en gedigen lista och kommer fram till att islamiseringen är en pågående process.

Vissa påstår att Sverige ”islamiseras”. Andra säger att det är helt felaktigt och ett främlingsfientligt påstående. Stämmer det att det pågår en islamisering av Sverige? I detta inlägg benar jag i den frågan. Jag konstaterar att oavsett vad man väljer att kalla det, så har islams påverkan på och anpassningen till islam i Sverige ökat kraftigt de senaste årtiondena. I inlägget ger jag 60 exempel på det.

 

1. Stora mängder kvinnor bär numera hijab, även ansiktstäckande niqab, särskilt i städer och i vissa områden.

2. Antalet moskéer växer i Sverige. Flera finansieras av andra stater så som Förenade Arabemiraten, Qatar och Turkiet via turkiska myndigheten Diyanet.

3. Skolor, förskolor och folkhögskolor finns med islamisk profil. (En del har fått stänga på grund av problem med ojämställdhet, förskingring av pengar m.m.)

4. Den radikala salafistiska organisationen Hizb ut-Tahrir, som vill införa ett islamskt kalifat och är förbjuden i många andra länder, demonstrerar numera på torg i Sverige.

5. Frisörer anordnar och gör reklam för särskilda avdelningar för beslöjade kvinnor.

6. Hamas attack mot Israel firades på gator och torg i Sverige (och i den övriga världen).

7. Fenomen främmande för svensk kultur, så som månggifte, barnäktenskap och tvångsäktenskap sker/finns numera i Sverige.

8. Islam är den näst största religionen i Sverige (och arabiska är numera det näst största språket).

9. Förskolepersonal övervakar barn och tvingar dem att ha hijab på sig, på uppmaning av deras föräldrar. Flickor begränsas, tillåts inte visa benen tex.

10. Sverige var ett av länderna varifrån flest personer, per capita, åkte för att stödja IS.

Resten av listan kan läsas på Josefin Utas blogg.