Ur flödet/i korthet

Judar är inte längre välkomna till de (tidigare) elitamerikanska universiteten, som nu har utvecklats till något som inte setts i västvärlden sedan 1930-talets Tyskland.

Kommentatorn John Nolte från Breitbart News beskriver institutioner som Harvard, Yale, University of Southern California och Columbia som kännetecknade av ”öppet, naket, våldsamt, sjudande och kompromisslöst” hat mot judar, medan mainstreammedia ser åt andra hållet.

Budskapet är: Judar är inte välkomna.

Men om någon tror att det bara handlar om judar så har de fel. De fanatiska elevernas stridsrop, ”Död åt Israel”, ”Död åt judarna”, ackompanjeras redan av ”Död åt Amerika”. De fascistiska ligisterna som påstår sig vara ”marxister” gör ingen hemlighet av att deras mål är etnisk rensning utifrån behovet av ”avkolonisering”.

Så var det också i Nazityskland, där judarna var de första som hatades. Senare kom vändningen – och utrotningen av – handikappade, kristna, homosexuella, demokrater, polacker, ukrainare, ryssar och andra som stod i vägen för Hitlers tusenårsrike.

Vi ser nu en normalisering av antisemitismen, främjad av Joe Biden, som fördömer Israel men inte har ett ord att säga om offren för Hamas kidnappningar. Han måste hålla sig på god fot med hundratusentals araber i de amerikanska swingstaterna.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger rakt ut att antisemitismen i USA inte kan skiljas från den som plågade Tyskland på 1930- och 1940-talen, och manar till handling. Han ska dock inte förvänta sig någon hjälp från Biden.

Donald Trump har å sin sida tagit bladet från munnen och lovat att sparka ”galningarna” som tagit över universiteten, och att försvara den amerikanska traditionen inom högre utbildning. Om inte universiteten stoppar de fascistiska överdrifterna kommer han att börja beskatta deras inkomster. Dessutom kommer han, om det blir nödvändigt, att återkalla deras tillstånd som lärosäten.

Med andra ord: Om Trump vinner presidentvalet kommer universiteten att kunna välja mellan att indoktrinera sina studenter med antisemitism och totalitär vänsterism, eller att förlora sina intäkter.

Tyvärr kommer Trump troligen inte att bli vald eftersom han kommer att vara för farlig för det konglomerat av politiker, media, universitet, den federala byråkratin, FBI, Hollywood och storkapitalet som har förankrat sig vid makten och tänker stanna där. Oavsett vad folk tycker.

Les også