Ur flödet/i korthet

Hersh Goldberg-Polin kidnappades av Hamas från Supernova-festivalen. Hans arm slets av från armbågen och ner när han hjälpte till att kasta ut granater från bunkern där flera svårt skadade ungdomar vistades.

Hamas släppte på onsdagen en propagandavideo av Hersh Goldberg-Polin, som markerar det första livstecknet från 23-åringen sedan han fördes bort av terroristgruppen från Supernova-festivalen den 7 oktober. Det skriver New York Post.

I videon identifierade Goldberg-Polin sig som israel och sa att han hade hållits fången i nästan 200 dagar, vilket tyder på att videon är inspelad nyligen, skriver Times of Israel.

Goldberg-Polin har kortklippt hår och saknar sin vänstra arm under armbågen. En video efter terrorattacken visade hur Hersh släpptes ner på lastflaket på en pickup med en svårt skadad arm.

Goldberg-Polin kritiserar premiärminister Benjamin Netanyahus regering, som andra israeliska gisslan i Hamas propagandafilmer har gjort. Han har varit instängd i Gaza i sex månader, och han talar förmodligen under tvång, skriver flera medier.

Videon med Goldberg-Polin publicerades bara några dagar efter att hans familj publicerat ännu en känslofylld vädjan om att han skulle få återvända när den judiska påsken inleddes. Hans föräldrar, Rachel och Jon, träffades som barn i Chicago och flyttade till Israel när Hersh var sju år gammal.

Vänner och familj säger att Hersh är otroligt rolig, älskar att läsa och brinner för fotboll och musikfestivaler.

En ung kvinna som befann sig i en bunker med honom när Hamas attackerade sa att han hade hjälpt till att kasta ut de granater som Hamas slängde mot ungdomarna när hans arm slets av från armbågen och ner.

Document kan inte verifiera det, men vi har tidigare publicerat videoklipp från Supernova-festivalen, och det tros att Hersh befann sig i den bunker som visas i den här videon. Oavsett så publiceras den i alla fall igen, för den 7 oktober kommer vi aldrig att glömma, även om större delen av världen har gjort det.

Vi varnar för starka scener. Ondskan har ett namn, och det är Hamas.

Man tror att den här videon är från samma bunker.