Ur flödet/i korthet

Att den yttersta västerns judehat med stor tydlighet övergår deras förmåga till kritiskt tänkande, bevisas ännu en gång när Kommunistiska Partiet tillkännager att man avser skapa ett ”garanterat folkmordsfritt” alternativ till Eurovision. Detta som en protest mot att Mellanösterns enda demokrati, tillika Mellanösterns enda land där HBTQI-personer, kvinnor och religiösa minoriteter har fulla fri- och rättigheter, tillåts tävla i det riktiga Eurovision.

I tidningen Proletären tillkännager nu kommunisten Ellen Hansson Khorsand att Kommunistiska Partiet kommer att arrangera musikfesten Falastinvision, samtidigt som Eurovision hålls i Malmö. Den keffiyeh-försedda Hansson Khorsand presenteras som ”musiker, Palestinaaktivist och talesperson för Falastinvision”. Falastinvision kommer att livestreamas och bestå av ett tjugotal bidrag, där tittarna får rösta fram sin favorit.

– Vi vill skapa ett etiskt alternativ till Eurovision. Där alla som vill ta avstånd från EBU:s och SVT:s val att inkludera Israel fortfarande får lyssna på musik och dela en fin kväll i kulturens och solidaritetens tecken, säger Ellen Hansson Khorsand.

Ett ”folkmordsfritt” och ”etiskt alternativ” i ”kulturens och solidaritetens tecken”? WT actual F?

Det är inte utan att vän av ordning undrar i vilket parallellt universum som kommunist-Ellen existerar i.

Det är onekligen uppseendeväckande att någon som stödjer en organisation vars desired end state är att mörda alla judar – och gör sitt bästa för att nå det målet – säger sig vara emot folkmord. Eller att den som stödjer terrorism – och inte tvekar inför att iklä sig symbolen som visar lojalitet med de bestialiska varelser som ägnar sig åt att mörda spädbarn, våldta kvinnor, kasta in handgranater bland försvarslösa ungdomar och använda barn som mänskliga sköldar när de strider från sjukhus och bland civila – ens vågar tala om etik.

Men det är klart. Ellen Hansson Khorsand talar ju om kommunistisk etik, och vad som ryms inom dess ramar borde grundskolans historielektioner ha lärt oss alla. Eller inte alla, såklart. Inte de som trots det moderna samhällets tillgång till fri information om såväl dåtid som nutid, ändå väljer att stå på mörkrets, intoleransens och hatets sida. Inte de som kallar sig kommunister.

Bidragen under Falastinvision ska, enligt Kommunistiska Partiet, bestå av ”allt från folkmusik till synth och hiphop”, det vill säga just sådan musik som Ellen och hennes vänner inte skulle tillåtas spela eller dansa till i Palestina.

Vill de veta vad som händer ungdomar som vill samlas för att ”lyssna på musik och dela en fin kväll” när deras terrorist-kompisar i Hamas får bestämma, så fick de svaret på det den 7 oktober. En kort påminnelse kan fås genom videon nedan. Och vad som händer kommunister när islamister får makten, fick världen svaret på redan 1979. (Ledtråd: Rep + Lyktstolpe – Rättegång.)

Fotnot: Har du ens tänkt tanken att stödja Ellen och hennes ”folkmordsfria” initiativ, bära palestinasjal eller skråla ”from the river to the sea”, rekommenderar jag dig att se dokumentären Massakern på musikfestivalen på SVT Play.