Ur flödet/i korthet

I USA är kriget mot familjen och kristna värderingar mycket intensivare än hemma. När Biden förklarar påskdagen vara trans-minnesdagen förstår alla att han medvetet trampar på påskens budskap. Han kunde ha lämnat det ifred. Han sätter trans över själva grunden för kristendomen: uppståndelsen.

Som amerikanerna säger: We get that. Det råder ingen tvekan om vilket budskap Biden skickar.

Detsamma gäller när han inte ens besöker eller ringer polismannen Jonathan Dillers (31) änka. Biden och de andra två presidenterna landade i New York klockan 13.30 De skulle ha haft gott om tid att besöka hans familj på Long Island. Men istället gjorde Biden en podcast.

Amerikanerna förstår budskapet: Du är värdelös. Det kallas att vara snobbig. Du trampar på någon. Men det här var en polis. Det finns 29 000 av dem i New York. När presidenten väljer att ge en död polis kalla handen, råder det inga tvivel om vad man står för. Det här är inte Amerika, det här är inte lag och ordning.

Amerikaner inser att den laglöshet de ser omkring sig är avsiktlig politik. Det är ingen tillfällighet, för demokraterna gör ingenting för att stoppa brottslingarna. Mannen som dödade Diller hade 21 arresteringar i bagaget. Nio av dem var tillräckligt allvarliga för att sätta någon bakom galler i flera år. Istället släpps de omedelbart.

Det amerikanska rättssystemet har blivit ett vapen mot sina medborgare.

En man går runt i New York och slår kvinnor i ansiktet. Hårt. Han slog en kvinna så hårt att hon tappade flera tänder och fick käken bruten. Ändå släpps han från häktet. Berättelser som denna ger Trump många nya väljare. Det finns trots allt fler vanliga människor än kriminella. Än så länge. Men Biden gör allt han kan för att tippa maktbalansen.

Att inte visa empati för en död familjefar när han faktiskt arbetar för regeringen är också ett sätt att visa upp sin respektlöshet mot familjen.

Därför har resursstarka, normala mammor ställt upp i valet och vunnit. En av dem är från Texas, och hon heter Katie Britt (42). Hon är en senator från Alabama. Hon spelade in ett svar på Bidens State of the Union, som berörde mångas hjärtan. Hon satt vid köksbordet, hon är vacker, vältalig och har ett kors runt halsen. Då måste hon attackeras.

Det är vad media gör.

Britt berättade en historia om en kvinna som hon hade träffat, som utsatts för människohandel när hon var tolv år.

“She had been sex trafficked by the cartels starting at age 12. She told me not just that she was raped every day, but how many times a day she was raped,” Britt said in her speech.

“The cartels put her on a mattress in a shoebox of a room, and they sent men through that door, over and over again, for hours and hours on end,” she recalled. “We wouldn’t be OK with this happening in a third-world country. This is the United States of America, and it’s past time we start acting like it.”

”Hon hade blivit sexhandlad av kartellerna från och med 12 års ålder. Hon berättade inte bara att hon blev våldtagen varje dag, utan hur många gånger om dagen hon blev våldtagen”, sa Britt i sitt tal.

”Kartellerna lade henne på en madrass i ett rum knappt större än en skokartong, och de skickade in män genom dörren, om och om igen, i timmar”, minns hon. ”Vi skulle inte acceptera att det hände i ett land i tredje världen. Det här är Amerikas Förenta Stater, och det är på tiden att vi börjar agera som det.”

Britt använde detta som ett exempel på vad Bidens öppna gränspolitik har lett till. Media kastade sig omedelbart mot henne. ”Det är heligt. Att det leder till sexhandel i okänd skala gör dem ännu mer aggressiva.”

Tidigare Associated Press-journalisten Jonathan Katz var snabb med att påpeka att historien som Britt berättade inte hade något med Biden att göra. Den kom från Karla Jacinto Romero, som blev offer för trafficking i Mexico City 2004. Hon har sedan dess blivit en aktivist mot trafficking. Det här är typiska mediemetoder för att fånga någon: A gotcha-teknik: Britt är inte trovärdig. Hon använder en gammal historia för att attackera presidenten.

Men det är media som är hänger upp sig på samma gotcha-taktik som de använder mot andra: Katz undviker att nämna att historien Britt berättar härrör från ett möte hon hade med Karla Jacinto Romero under ett besök i Rio del Grande vid gränsen år 2023. Här deltog hon i ett rundabordssamtal om kartellaktiviteter i Mexiko och USA. På plats var den tidigare mexikanska senatorn Rosa María de la Garza, Fox News reporter Sara Carter, Romero och Britt. Där hörde hon Romeros historia.

Till och med Katz måste erkänna att historien är sann. Men AP använder den för att misstänkliggöra henne genom att låtsas som att hon använder en gammal historia mot Biden.

Det är djupt oärligt. Media fungerar inte bara som spindoktorer för Biden, utan också för kartellerna.

Läs också