Ur flödet/i korthet

En holländsk konservativ kvinnlig advokat har åtalats för ”rasism” och ”uppvigling till hat” efter att hon uttryckt sin ilska över massinvandring i samband med en allvarlig våldsincident.

En video visar en vit pojke som brutalt misshandlas och kastas ut på ett järnvägsspår av en grupp migranter.

Advokaten Raisa Blommestijn ska nu infinna sig i rättssalen den 19 augusti, enligt modernity.news. Kommentaren som ledde fram till åtalet var:

– En annan vit man sparkades runt på gatan av en grupp svarta primater. Hur många försvarslösa vita människor återstår som kommer bli utsatta? Förmodligen otaliga: eliten vid öppna gränser importerar dessa människor i massor, med alla konsekvenser det medför.

Det här är videon som ledde till att hon yttrade sig (varning för starka scener):

Konservativa straffas av myndigheterna för att de uttryckt starka åsikter mot massinvandring i flera europeiska länder.

Blommestijn är också en nära vän till Eva Vlaardingerbroek, som kommer med en uppmaning på X.

-Om du kan, snälla hjälp min vän. Den här gången kommer hon att åtalas, men nästa gång blir det jag eller du.

Den 6 maj bötfälldes Marie-Thérèse Kaiser från det tyska partiet Alternative für Deutschland (AfD) med 6 000 euro för en tweet som hon postade 2021 där hon ställde frågan:

”Afghanska flyktingar, välkommen kultur för gruppvåldtäkt?”

Så bifogade hon statistik från tyska myndigheter som visade på en grov överrepresentation av afghaner och afrikaner, jämfört med tyskar och andra utlänningar.

Tre tidigare medlemmar av det belgiska högerpartiet Nation dömdes för att ha postat ett Facebook-inlägg där Molenbeek jämfördes med Afrika, eftersom så många afrikaner bodde i distriktet.

Nation beskrivs som längst till höger av engelska Wikipedia. De borde dock inte straffas för att de uttalar sig på detta sätt.

Den 14 maj dömdes Björn Höcke, ledare för AfD i Thüringen, till böter motsvarande 13 000 kronor för att ha använt uttrycket ”Allt för Tyskland”.

Det börjar bli många sådana episoder nu. Yttrandefrihet är historia, Europa faller.