Nyheter

House of Sweden är bland de mest exklusiva kontorslokalerna i Washington, D.C. En av hyresgästerna var tidigare Hunter Biden, som hotades med utvisning efter upprepade brott mot säkerhetsreglerna, avslöjar Dagens Nyheter (DN).

Byggnaden ägs av Statens fastighetsbyrå och är hem för den svenska ambassaden i USA. Island har också sin ambassad där. Därför är naturligtvis säkerhetsreglerna ganska strikta.

Biden var en av hyresgästerna i den exklusiva kontorsbyggnaden. År 2017 flyttade han in i svit nr 507 och betalade ca. 400 000 kr i kvartalet för uthyrning. Problem uppstod ganska snabbt mellan Hunter och hyresvärdarna.

Aftonbladet skriver:

Hunter Biden ska vid upprepade tillfällen ha släppt in besökare via en bakväg. Något som strider mot säkerhetsreglerna som säger att alla besökare måste passera genom huvudentrén och dess metalldetektorer.

Det handlar bland annat om en ung kvinna och en hemlös vän till Hunter. I ett e-postmeddelande som DN har fått skriver Fastighetsverket:

Det har återigen kommit till min kännedom att det verkar som att besökare fått tillgång till nummer 507 genom den nordliga entrén efter kontorstid – då vi har videoövervakning dygnet runt i hela byggnaden. Hjälp oss att hålla byggnaden säker genom att följa House of Swedens regler.

Sedan började bullret. Hunter Biden anklagade Sveriges personal för att vara rasister och hävdade att hans gäster diskriminerades i ett e-postmeddelande.

Om NN har ett problem med mina gästers ras eller klädsel tycker jag att vi alla ska sätta oss och prata om det med en advokat närvarande.

Några veckor senare sägs Hunter Biden ha sagt att han skulle säga upp hyresavtalet, vilket Fastighetsverket accepterade. Men då slutade Hunter helt svara på e-post, och så småningom hotas han med utvisning.

Hyran täcktes så småningom av depositionen, och Hunter Biden flyttade så småningom ut ur de exklusiva lokalerna.

Fortfarande i trubbel

Hunter Biden har hamnat i trubbel i flera fall, och han är inte den enda i familjen som har misstänks för orent mjöl i påsen, som Document skrev om i september 2020.

Bland annat finns en stark misstanke om korruption på hög nivå, till exempel när Hunter Biden 2014 fick en mycket lukrativ plats i styrelsen för det ukrainska gasföretaget Burisma.

Hunter Biden fick styrelseuppdrag i ett gasföretag utan några förutsättningar för jobbet, förutom att hans far var vice president. I rapporten anges att han förutom en furstlig styrelseavgift haft omfattande transaktioner med ägaren av Burisma, oligarken Mykola Zlochevsky.

Hunter Biden sägs också ha varit inblandad i människohandel och prostitution. I en rapport till kongressen kunde man bland annat läsa:

The records also note that some of these transactions are linked to what ‘appears to be an Eastern European prostitution or human trafficking ring.

De Biden-vänliga medierna har ständigt försökt täcka över de skandaler som följer i följd av Hunter Biden. Önskan att störta Donald Trump uppenbarade uppenbarligen ärlig journalistik.

Fox News är ett av undantagen, och New York Post blockerades av Facebook och Twitter när de rapporterade e-postmeddelanden som hittades på en dator som Hunter hade glömt att hämta efter en reparation. Det verkade som ett öppet försök att påverka presidentvalet i november.

Dokumentet har också följt utvecklingen. Tidigare idag publicerade vi en video där Sky News Australia bryter tystnaden kring president Joe Bidens hälsosituation. Se gärna agendan från förra hösten som handlar om familjen Biden och media.