Kommentarer

Sveriges ambassadör i USA, Karin Olofsdotter, fick i går amerikansk tv-tid att annonsera om svenskt medlemskap i Nato.

Den 24 februari, förklarade hon, var en milstolpe i Sveriges historia, eftersom det visade sig att Ryssland faktiskt följde upp sina hot.

Ambassadören förklarade att Sverige har mycket att erbjuda alliansen. Landet har ett stort militärindustriellt komplex, det bygger sina egna flygplan och ubåtar och har arbetat nära Nato i minst 30 år. ”Så vi har verkligen visat solidaritet”, säger Olofsdotter, som också betonade att Sverige är en stabil demokrati och kämpar för mänskliga rättigheter där det kan.

Problemet som ambassadören inte tog upp är att Sverige inte kan säkerställa mänskliga rättigheter i Sverige, där muslimska gäng tagit kontroll på många håll, hur få som vågar säga sin åsikt och dit poliser måste fly för sina liv. Vad Sverige har att erbjuda Nato är ett land i intern upplösning och ett land i upplösning kan inte vara en stabil demokrati.

Det är möjligt att Sverige skramlar med vapen. Frågan är vad de ska användas till när Muhammeds krigare sitter vid bordsändan i Stockholm om ett par decennier.