Nyheter

Den 27:e februari attackerades en polis och han skadades allvarligt under attacken. Polisen lyckades med att försvara sig och sköt gärningsmannen. Skadeläget för den skadade polisen är ”allvarligt men stabilt”.

 

Det var under gårdagen när en polis avslutat sitt pass som han blev överfallen av en man med kniv. Polismannen skadades allvarligt. Men trots de allvarliga skadorna kunde polisen avfyra sitt vapen. Ärendet rubriceras som försök till mord.

Under tisdagsförmiddagen hade polisen hade en presskonferens på med anledning av händelsen. En regional särskild händelse har inletts på grund av en höjd hotbild.

Bevakningen har förstärkts – polispatruller, försedda med förstärkningsvapen, bevakar nu polishuset i Norrköping.

– Våra tankar går till vår poliskollega och hans anhöriga, säger Jan Hofvenstam, polisområdeschef i Östergötland under pressträffen på tisdagen.

Polismannen fördes till sjukhus där han opererades på måndagen.

– Polisen höggs med kniv, läget är allvarligt men stabil, säger Peter Wahlberg, kommenderingschef och lokalpolisområdeschef i Norrköping, på pressträffen.

På måndagskvällen kom det uppgifter om att det ska ha funnits flera misstänkta farliga föremål innanför avspärrningen vid polishuset i Norrköping.

Peter Wahlberg säger att polisen har löpande kontakt med Säkerhetspolisen.

– Vi har haft och har kontakt med Säkerhetspolisen i ärendet.

Polisen vill inte uttala sig om motivbilden.

Polisen utreder även försök till allmänfarlig ödeläggelse.

 

Video:
https://www.instagram.com/stories/tjenabrate/