Nyheter

Erik Sjöbring blev grovt misshandlad och nerslagen framför sina gråtande barn. Nu döms två män till fängelse efter den brutala misshandeln vid Högevallsbadet i Lund.

Meningen var att det skulle bli en rolig dag med barnen på Högevallsbadet i Lund. Allt slutade i ett brutalt överfall och en grov misshandel. Det hela började med att Erik och hans dåvarande flickvän reagerade på hur ett gäng med ungdomar stökade och bråkade inne i badhuset. Erik berättar att ungdomarna betedde sig fruktansvärt mot alla badgäster under flera timmar. Gänget knuffade undan barn och trängde sig före i kön till olika attraktioner i badhuset. Trots flera uppmaningar till personalen så gjordes inget åt det stökiga gänget.

Enligt Erik blev oroligheterna och stöket allt värre och när en av gossarna i gänget försökte dra ner trosorna på sambons dotter fick Erik nog och polisen kallades till platsen som snabbt var på plats. De förhörde Erik som berättade om allt bråk och stök, samt vad som sambons dotter utsatts för.

Gänget avvisades från badhuset av polisen och familjen bestämde sig för att åka hem. I omklädningsrummet konfronterar gänget Erik men han avstyr situationen och lyckas ta sig ut från badhuset.

När Erik lämnade badet fick han syn på en svart bil som han uppfattade stod konstigt parkerad men sedan körde den i hög hastighet mot Erik och familjen.

– Den tvärnitade och då visste jag inte att det här handlade om oss men det förstod jag när han klev ut. Föraren klev ut och skrek att han skulle prata med mig. Han kliver ut och säger ”Varför har du polisanmält min bror?”.

Sedan började de två männen att brutalt misshandla Erik framför familjen.

– När hela gänget hade anslutit och knuffat omkull mig låg jag på marken. De sparkade mig i huvudet och stampade på mitt ben, berättar Erik.

– Mina barn försökte rädda mig och dra undan mig. Jag visste inte om det själv, jag var ju medvetslös.

I domen kan man läsa:

”När Erik Sjöbring fallit till marken har NN och YY vid flera tillfällen sparkat eller stampat på hans huvud och kropp. Den misshandel Erik Sjöbring utsatts för har medfört medvetslöshet, hjärnskakning, smärta, en fraktur på vadbenet och blåmärken samt hudavskrapningar på huvud och kropp.”

En av de nu dömda är en svensk rappare med miljontals spelningar på Spotify. Även den andre dömde figurerar i en av rapparens musikvideos.

Lunds tingsrätt anser att de två männen ”visat särskild hänsynslöshet och råhet. Detta genom att de två i numerärt överläge oprovocerat misshandlat en ensam person inför dennes familj.”

Det konstateras också att de ”sparkat mot Erik Sjöbrings huvud och kropp då han har legat ner på marken och fortsatt att sparka på honom trots att Erik Sjöbrings minderåriga söner försökt skydda sin pappa.”

Nu döms de båda männen till ett år och nio månaders fängelse vardera för grov misshandel. Båda männen är tidigare dömda för flera brott.