Nyheter

Magdalena Andersson hyllar SSU:are som ville leja en person för att misshandla en meningsmotståndare.

I ett filmklipp som nu sprids på sociala medier där Magdalena Andersson hyllar en ung tjej för hennes mod att vara politiskt aktiv. I klippet berättar Andersson om när 19-åriga Matilda Jansson valdes till distriktsordförande för SSU i Örebro.

– Och så skrev hon om det här, stolt och glad, nyvald SSU-ordförande. Och vad blev responsen? En hatvåg. Hets. Okvädesord. Till och med hot. Det är där det offentliga samtalet befinner sig. Alltså det är det här tonläget som unga kvinnor möter när de vill göra sin röst hörd, säger Andersson och fortsätter:

– Vi kan liksom inte ha det på det här viset. Politiken måste göra mer. Vi måste reglera de sociala mediejättarna på ett sätt som vi inte gör idag. Det behövs förändring.

– För unga kvinnor måste kunna vara aktiva inom politiken och känna sig trygga samtidigt. Det handlar i grunden om vår demokrati, vår rätt att uttrycka oss.

Vad Magdalena Andersson inte berättar är att Matilda Jansson själv har en rejält hård ton mot sina meningsmotståndare och hon är villig att gå långt för att få rätt. Så pass långt att hon ville leja en person att misshandla en ung tjej som Matilda Jansson var i bråk med.

Bildkälla: Avmaskerat

På Tiktok sökte Matilda efter någon som kunde misshandla en person och hon var väl medveten om att hon själv inte kunde delta i misshandeln.

”Jag är snart 20 jag kan inte toucha henne, men om de finns någon från Örebro som är under 18 så kan jag skjutsa dig fram och tillbaka till Kumla!!!! Jag backar dig ifall något händer, och om någon över 18 är där jag kommer slåss. Skriv om du är intresserad”.

Matilda fick efter försöket att misshandla en ung tjej rejält med utrymme där hon fick chans att framställa sig som offret i det hela. Hon förklarade för Nerikes Allehanda att hon var ung och dum och att det hela skulle ses som ett skämt.

Det verkar som om Matilda ofta skämtar om att misshandla meningsmotståndare då hennes sociala medier är fulla av hot om misshandel och att hon vill använda våld mot människor, avslöjar Avmaskerat.