Nyheter

Tucker Carlson har gjort ett nytt videoklipp till sitt Twitterkonto och här säger han att han snart är tillbaka med sin show och att den kommer att ske på Twitter. Twitter är den enda större plattformen där fri debatt äger rum, säger Tucker, men det är oftast som svar på något som publicerats någon annanstans. Det vill han sätta stopp för. Han kommer att publicera originalmaterial på Twitter. En egen show.

Tucker använder termen ”vi” om Twitter. Det kan tyda på att han har inlett ett samarbete med Elon Musk. Det skulle inte förvåna. Musk är en stark anhängare av yttrandefrihet och han fick en unik insikt i hur långt USA har kommit mot ett totalitärt samhälle när han undersökte hur djupt FBI, CIA och andra e-tjänster har penetrerat och infiltrerat Twitter.

Det har gått så långt att spiontjänsterna själva har ockuperat de viktigaste jobben på Twitter. Därifrån styr de inte bara konversationen. De kan också spionera på sina fiender: det vill säga de som är anhängare av tryck- och yttrandefrihet.

Det har spekulerats mycket om Tucker är fri att göra vad han vill. Megyn Kelly säger att han är bunden av sitt kontrakt med Fox till januari 2025. Fox betalar honom 20 miljoner dollar om året för att inte göra någonting. Men det är tveksamt om Tucker låter pengarna styra honom. Det verkar som att problemet är löst.

Tillsammans med Musk är det knappast något problem.

Det var inte länge sedan Tucker intervjuade Musk.

Om Tucker återvänder till Twitter kan det sätta igång en helt ny dynamik i valkampanjen och medielandskapet. Han blir då sin egen herre, och han kan berätta vad som egentligen hände, t.ex. med de 43 000 timmarna av videomaterial från den 6 januari som han gavs av parlamentets talman, Kevin McCarthy.

Amerikaner är trötta på att bli ljuga för. De skulle vilja ha hela sanningen, inte bara hälften eller fjärdedelen som är ett annat ord för lögn.