Kommentarer

Statsadvokaten Michael Sherwin framträdde i 60 Minutes och sa saker som inte borde ha uttalats. En Obama-domare skulle ha satt munkorg på honom. Sherwin visade alltför tydligt att det han han sysslar med är politiska rättstrakasserier.

Det som sker i USA er bortom all sans och förnuft och utvecklingen går med redkordfart. Tucker Carlson gör en heroisk insats. Han har tagit ett retoriskt grepp. Han tar Demokraterna och medierna på ordet: 6 april var det tre månader sedan Quanon stormade Capitol Hill. ”Alla” minns hur allvarligt det var. Chuck Schumer (D-NY) sa att USA hade fått ett nytt minne ingraverat i det nationella minnet, på rak linje med Pearl Harbor.

Att jämställa något med japanernas angrepp på marinbasen som drog in USA i det andra världskriget är inte bara en verbal överdrift. Demokraterna menar det på fullt allvar. det var därför de utstationerade 27 000 soldater i Washington och byggde ett högt stängsel runt Capitol Hill. Medierna agerade som hejarklack och megafoner

FBI åberopade undantagslagar och inledde omedelbart en insamling av teledata om alla som befann sig i närheten av Capitol Hill. Det inkluderade även kongressledamöter. I ett klipp från en utfrågning säger senator Mike Lee till FBI-chefen Christopher Wray att han har kontaktats av många hederliga medborgare som blivit uppringda av FBI, eller kallade till förhör, av det enda skälet att de befann sig i huvudstaden den 6 januari. De upplevde det som skrämmande. Varför gör FBI ett så stort svep? Men Wray viftar bara bort saken. Det handlar nämligen om en så stor sak att han inte kan gå in i varje detalj. Wray visar med detta att han är överställd kongressen. Varifrån har han fått den auktoriteten?

Wrays egentliga chef befinner sig 800 meter från Vita Huset. Han heter Barack Obama och samtalar regelbundet ”regularly”med sin tidigare vicepresident. Det bekräftade taleskvinnan Jan Psaki på tisdagen. Men hon sa också att det inte angick offentligheten vad de samtalade om. De var rätt och slätt bara goda vänner.

Men alla vet att de inte hade något personligt förhållande, även om medierna försökte framställa det så. Strax efter att Biden hade tillträtt avslöjade han att han aldrig tidigare varit inne i presidentens privata rum. Han har således arbetat åtta år i Vita Huset utan att bli inbjuden till Obamas privata sfär. Ett tätt förhållande?

Ingen president har efter sin avgång bosatt sig i Washington på gångavstånd från Vita Huset. Obamas närmaste rådgivare Valerie Jarrett bor hos honom. Obama har låtit  installera ett så kallat SCIF-rum, vilket betyder att det är helt säkrat mot avlyssning. Varför? Han har ju inte längre något ämbete. Ett SCIF-rum behöver man bara om man har något att dölja. Som att han instruerar sin tidigare vicepresident. Kanske är Biden i själva verket fortfarande vicepresident? Kanske Obama är den som egentligen sitter på tronen? Det är isåfall en utveckling som saknar motstycke i amerikansk historia. Men skulle kunna förklara varför utvecklingen går i rekordfart, utan att Biden begriper vad han själv säger. Kemala Harris är i stort sett osynlig. Hon har tilldelats ansvaret för vad som pågår vid USA:s södra gräns, men varken säger eller gör någonting.. Hon och hennes make lär vara irriterade över att upputsningen av ämbetsbostaden går för långsamt. Dom tvingas bo i gästhuset Blair House.

Kamala har knappast gjort något imponerande intryck. Kanske är även hon avsedd att bara vara en frontfigur för Obama om Biden blir så snurrig att han måste bytas ut.

Mycket kan gå galet under resans gång.

Det Tucker  beskriver är skrämmande. 300 personer är efterlysta eller åtalade för händelserna den 6 januari. Den händelsen utnyttjar man till det yttersta. Människor som bara befann sig på Save-America-mötet riskerar åtta års fängelse. De som var inne i kongressen riskerar tjugo år eller ännu mer. Medan flickorna som dödade taxichauffören Mohammed Anwar troligen släpps när de fyller 18 år. Folk sitter i isoleringsceller i flera månader. Fängelset i Washington är ett av de värsta i hela USA, säger Tucker. Han citerar en försvarsadvokat som berättar att hans klient blev så svårt misshandlad av vaktpersonalen att han fick en spricka i skallen och förlorade synen på ena ögat.

Låt oss upprepa det: En demonstrant blir misshandlad av vakterna i USA:s huvudstad vilket leder till en sprucken skalle och förlust av synen på ena ögat.

Det finns uppenbarligen ett samband mellan hetsen från Demokrater och media och den behandling som Trump-anhängare utsätts för.

Det är på det sättet polisstater växer fram Man skapar ett narrativ om samhällets fiender och uppmanar folk att ange grannar och kolleger. Det fungerar. Barn anger anger sina föräldrar, framträder i TV och skryter om sina bedrifter.

Men det stannar inte där. Statsadvokaten som har hand om 6. januarihändelserna, Michael Sherwin, var dum nog till att låta sig bli intervjuad på 60 Minutes. Han avslöjar i programmet att de gick våldsamt tillväga för att skrämma vettet ur folk.

Han säger rakt ut att de vill kväva folks upprorsanda. Demokraterna kallar det ”väpnat uppror”.

YOUTUBE-INSLAGET:  https://www.document.no/wp-content/uploads/2021/04/tucker-carlson-tonight-4-6-21-full-fox-breaking-news-april-6-2021720p.mp4                                                             1.”Tucker Carlson Tonigght 4  6  21 (FULL) _ FOX BREAKING…34:20