Kommentarer

Demokraterna leker med ödet, och det kan explodera i deras ansikten. Vanliga amerikaner känner att de lever i historiska ögonblick. Men det gör inte demokraterna. De är övertygade om att de har rätt och att de bara gör det de borde ha gjort för länge sedan.

Enligt justitieminister Merrick Garland är det största hotet som USA står inför ”vit överhöghet”, och Trump är själva symbolen för detta. Han måste begravas. Levande.

Detta är exorcism, exorcism i ett informationssamhälle. En minoritet har tappat kontakten med marken och tror vad som helst. I måndags gick en transperson in i den kristna skolan hon tidigare gått och dödade tre åttaåringar och tre vuxna. Presidenten svarade med att skämta om att han hade hört att det fanns glass att äta. Han kommenterade inte skottlossningen i Nashville. Först när han var på väg till Marine One fick han frågan om han trodde att det var en attack mot kristna. – Vem säger det? frågade Biden och fick veta att det var senator Josh Hawley. – Om det är han så är jag av motsatt åsikt, men jag vet inte, svarade Biden.

I Bidens Amerika beror det på vem som är offret och vem som är förövaren. Om det är ett kristet barn är det fel offer. Om det är en transmördare är det fel förövare. Sympati är något som demokraterna ger ut. Alla har kommit ikapp, men inte demokraterna. De känner att de har banan på sin sida. Och rättvisa. De har sin rätt. För dem handlar det inte om att de har väckt två riksrättsfall mot samma ex-president och nu för en talan mot honom efter att han meddelat att han ställer upp i valet 2024.

Demokraterna och media har borrat i huvudet på sina följare att de borde ha gjort detta för länge sedan. De utrotar en ondska från världen: den vita rasismen som USA grundades på.

För demokraterna handlar det om att exorciera andan från USA:s förflutna. Om transpersoner ska kunna leva i ett rättvist samhälle måste vita, heterosexuella män gå. De är bärare av arvsynden.

Demokraterna och deras media har en ny höstberättelse. Synden kom in i världen med den vita mannen. Dags att avsluta detta kapitel. Det har gjort tillräckligt med skada.

Detta kvasi-religiösa nonsens är farligt. Folk tror det. Woke gör något med folks huvuden.

Problemet för demokraterna är att de har förvandlat detta till ett krig mot vita människor. Bara en liten del av det liberala Amerika köper det. De flesta reagerar. De har märkt att kritisk rasteori och transideologi polariserar och sprider hat mellan människor. De vill inte ha ett raskrig.

I och med åtalet mot Trump har demokraterna valt att satsa allt på ett kort. De försöker stirra ner motståndaren. De höjer insatserna och tror att den andra parten inte kommer att våga eller kunna svara.

Frågan är: Vem är motparten? Är det de som röstade på Trump 2020? Det var 74 miljoner. Anti-Trump-partiet – för det är vad det är över hela västvärlden, inklusive i Norge – säger att han leder en sekt. Var det en sekt vi såg i Waco, Texas, i lördags, där tiotusentals amerikaner samlades för att höra Trump? I så fall en ny definition av sekt.

Är det en språklig manipulation vi bevittnar, där ett parti använder alla medel för att kunna definiera politiska motståndare och eliminera dem från det politiska systemet? Det brukar kallas en kupp.

Den andra parten är det amerikanska folket. Det är dem som demokraterna utmanar och kräver underkastelse. De är villiga att använda vilken metod som helst för att tvinga dem på knä. Demokraterna försöker göra USA till en enpartistat.

Hur många amerikaner har insett det? Resultatet avgör resultatet. Men det verkar som att demokraterna och media är Trumps bästa allierade. Med ett åtal som är så rakt tunt att det inte tål en vindfläkt har de skjutit sig själva i foten och visat att de inte drar sig för några medel.

Men det finns också ett annat alternativ som är ännu mer skrämmande: Flera av Tucker Carlsons gäster tror att demokraterna medvetet provocerar MAGA-väljare för att få dem att överreagera. Demokraterna vill ha en våldsam reaktion som kan bevisa att deras påståenden är sanna: Det är vit överhöghet som är det verkliga hotet.

De försökte den 6 januari och Liz Cheneys särskilda kommitté och flera rättegångar kommer att visa att Trump och hans anhängare har bildat en konspiration. De har inte kunnat bevisa något, men i rättegångarna mot de åtalade den 6 januari lägger de fram falska bevis och håller bevis som talar till den tilltalades fördel borta från försvararna.

Men våldsdåd kan få kalkylen att gå upp. Det kan bevisa att de har haft rätt hela tiden: att MAGA är våldsamt och måste stoppas.

Vid det här laget har MAGA vant sig vid provokationer. Razzian mot Mar-a-Lago riktades också som en förnedring av den tidigare presidenten och Melania.

För varje runda har Trump kommit ut starkare: Russiagate, Bob Mueller-utredningen, två riksrättsförhandlingar. Demokraterna och media har lovat något de inte kan hålla.

Det kan vara så att MAGA instinktivt förstår att åtalet är en provokation i hopp om en reaktion. De kanske kommer ihåg de mördade barnen på Covenant-skolan och förstår våld

Nicholas Roske med föräldrar.

En dag fick larmtelefonen ett samtal från en man som sa att han befann sig utanför Kavanaughs hus. Nicholas Roske (26) hade rest över från Kalifornien för att döda Kavanaugh och hans familj. I sin väska hade han en hammare, en pistol och pappersremsor. Han blev smittad i sista minuten.

Meddelaren kunde säga att polisen hade fått i uppdrag att inte ingripa med demonstranterna. Justitieminister Garland var villig att bryta mot lagen för att förödmjuka högsta domstolens majoritet. Det kunde ha kostat Kavanaugh och hans familj livet.

Det säger något om den nuvarande demokratiska regimens vilja att ta risker.

De leker med elden.