Nyheter

Den 19 oktober var det oroligt i Helsingborg då de pågick flera anti-israeldemonstrationer.  Uppretade araber försökte stjäla den israeliska flaggan.

Efter ett mindre handgemäng så lyckades svensk polis att ta tillbaks flaggan och ta den i säkerhet. Samtidigt uppmanades demonstranterna att attackera polisen och ta tillbaks flaggan.

Det var med anledning av att Israels ambassadör i Sverige, Ziv Nevo Kulman, var på besök i staden som Helsingborg hissade flaggan. Ett hundratal araber tog illa vid sig och det anordnades en pro-palestinsk demonstration anordnades där deltagarna skanderade bland annat ”Bojkotta Israel”, ”Leve Leve Palestina” och ”Israel terrorist”.

Ordningsvakter och polis kallades till platsen  för att säkerställa att ingen skulle stjäla eller sabotera flaggan.

I samband med att man hissade ner den israeliska flaggan försökte demonstranter att stjäla flaggan. Demonstranterna trodde att flaggan togs bort tack vare deras protest. Men detta dementeras av  Helsingborg stad

– Flaggan togs ned för att ambassadörens besök i Helsingborg stad är avslutat, säger Hugo Abrahamsson politik sekreterare för Moderaterna till statstelevisionen.

Demonstranterna sprider dock den falska nyheten att flaggan halades tack vare arabisk aggression.

”Den israeliska flaggan halades och den israeliska ambassadören sparkades ut från Helsingborgs kommun”, står exempelvis att läsa i en kommentar som Svensk-Palestinska Centret i Helsingborg delar på Facebook.