Nyheter

Vänsterpartiet störde ett möte som hölls av Kristdemokraterna i Göteborg när KD-ledaren Ebba Busch höll en frågestund på en lokal pub. Under evenemanget avbröts hon flera gånger av demonstranter, där Kristofer Lundberg, gruppledare för Vänsterpartiet Angered, deltog i protesten.

Demonstranterna framförde budskap som ”Ebba Busch är en barnamördare” och ”blod, blod, blod på era händer”, vilket var en del av deras pro-palestinska ställningstagande. Trots att Busch planerat att prata om EU och Nato blev hon ständigt avbruten av protesterna. Flera personer fick till och med eskorteras ut från lokalen, liknande händelser som skedde vid Ulf Kristerssons evenemang förra veckan i Lund.

En av de som deltog i ropen om ”blod på dina händer” var Kristofer Lundberg, enligt rapporter från Expressen. Lundberg framhöll frustrationen, särskilt bland palestinier, över den svenska regeringens upplevda tydliga stöd till Israel trots det höga antalet civila offer, inklusive kvinnor och barn.

Demonstranterna tog även upp Ebba Busch’s tidigare poserande i en IDF-tröja och vid israeliska stridsvagnar under ett tidigare Israel-besök tillsammans med dåvarande partikollegan Sara Skyttedal. Busch sade under frågestunden att hon ”aldrig” skulle bära ”den tröjan i dag”.

På sociala medier kommenterade KD-ledaren händelserna i Göteborg och uttryckte sin bedrövelse över att mötet mellan politiker och medborgare stördes, vilket hon ansåg vara ett avbrott av det demokratiska samtalet.

Ebba Busch uttryckte även sin besvikelse över att representanter från andra riksdagspartier var närvarande och bidrog till att störa mötet. Hon varnade för att sådant beteende endast gynnar främlingsfientliga krafter och beskrev det som ”djupt beklagligt”.