Nyheter

En vänsterpartist som kör spårvagn för Göteborgs spårvägar lade ut flera bilder på sin Facebook efter att resenär rivit sönder en valaffisch från Kristdemokraternas i den spårvagn han körde – Efter  att han dokumenterat valsabotaget hyllade föraren Vänsterpartiet.

Vänsterpartisten har i flera bildinlägg på Facebook uttryckt sin ilska över att Kristdemokraterna köpt plats för sitt valmaterial på spårvagnarna i Göteborg. Han skriver i sitt inlägg att han skulle vägra att köra om han fick köra den vagn som har Kristdemokraternas valbudskap och menar att det skulle vara tortyr för honom som förare. Vänsterpartisten skriver  vidare i sitt Facebookinlägg att Kristdemokraternas budskap hjärntvättar de resenärer som åker spårvagn och att han trodde att det var förbjudet med politiskt reklam på spårvagnar. 

Bild: Facebook

Mannen löfte om att inte köra vagnen står han dock inte fast vid och några dagar senare så skriver han i en Facebookuppdatering att han fick köra ”KD-vagnen” under några timmar. Under sitt körpass så påstår föraren att en resenär rivit sönder Kristdemokraternas valaffisch. Han tar en bild på den sönderrivna valaffischen och uttrycker hur glad han blev över att se den sönderrivna affischen i ett inlägg på Facebook.

en resenär som rev sönder en av reklamskyltarna, det gillar man allt 😉

I samma inlägg som mannen dokumenterat och glatts över valsabotaget så hyllar vänsterpartisten en valaffisch från Vänsterpartiet och skriver vidare i sitt Facebookinlägg:

Fick sen se en mkt snyggare skylt på vagnen hemåt nu, den skulle man bytt ut den sönderrivna skylten med 😉

Bild:Facebook

Enligt mannens Facebooksida så är han medlem i Vänsterpartiet Göteborg och flera insatta källor säger till Document att mannen är medlem i Vänsterpartiet.

Document har försökt att nå spårvagnsföraren för att se hur man mår efter tortyren. Men trots flera försök har vi inte lyckats att komma i kontakt med mannen.