Nyheter

Åklagaren räknar med att den man i 40-årsåldern med gängkoppling som gripits i Serbien kommer att utlämnas till Sverige under våren, uppger P4 Skaraborg.

Mannen som är i 40-årsåldern med kopplingar till ett gäng, känd som Foxtrot, och som har gripits i Serbien väntas enligt åklagaren utlämnas till Sverige under våren, rapporterar P4 Skaraborg. Han är misstänkt för att ha varit hjärnan bakom en omfattande narkotikahandel i Sverige från utlandet och togs i förvar i Serbien i oktober genom ett samarbete mellan svensk och serbisk polis.

Åtalen mot honom i Sverige inkluderar grova och synnerligen grova narkotikabrott, grovt vapenbrott samt grova brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

Mannen har hittills motsatt sig utlämning enligt medieuppgifter, vilket har förlängt processen, förklarar åklagare Johanna Kolga. Hon betonar att det inte finns några indikationer på att utredningen har stött på hinder eller att ytterligare information har begärts. Istället är det en normal del av den lagliga processen där beslutet måste bli lagligt bindande innan utlämningen kan ske.
Mannen förnekar alla anklagelser.