Nyheter

Sverigedemokraterna (SD) meddelar sin avsikt att förstärka och fördjupa sitt engagemang för Sveriges kristna värdegrund och kulturarv genom att starta ett kyrkopolitiskt förbund inom partiet.

Syftet med det nya förbundet är att samordna och intensifiera arbetet kring frågor som hanteras inom kyrkan på ett sätt som respekterar den kristna trostraditionen och adresserar dagens utmaningar.

Daniel Engström, gruppledare för SD:s kyrkomötesgrupp, uttrycker sin glädje över beslutet och betonar det starka engagemanget inom partiet för den kristna värdegrunden och kulturarvet.

Förbundet ska fungera som en länk mellan traditionell kyrkopolitik och SD:s bredare politiska agenda och ge en plattform för medlemmar som vill vara med och påverka kyrkans framtid.

Julia Kronlid, ledamot i partistyrelsen, ser detta som ett steg i rätt riktning för att skilja kyrkopolitiken från partipolitiken samtidigt som förbundet fortsatt är en del av partiorganisationen.

Målet med det kyrkopolitiska förbundet är att stärka den svenska kyrkans roll som en försvarare av tro och tradition samt att säkerställa att den kristna värdegrunden fortsätter att vara vägledande i det svenska samhället.

Partisekreteraren Mattias Bäckström Johansson betonar vikten av att lyssna på både kyrkopolitiker och partiorganisationen för att skapa ett förbund som gynnar både kyrkan och partiet.