Nyheter

Den kontroversielle programledaren Rebecka Fallenkvist skriver nu på Facebook att hon kliver av sitt politiska uppdrag i region Stockholm. Detta efter kontroversen gällande det hon skrev om Anne Franks dagbok. Hon flyttas även från Riks till SD:s ekonomiavdelning.  SD-profilen Rebecka Fallenkvist togs ur tjänst efter att ha kallat Anne Frank ”kåtheten själv” i ett inlägg på Instagram.

Enligt uppgifter så har hon placerats om på SD:s ekonomiavdelning där hon ska assistera planering för konferensverksamhet. Att hon omplacerats på kansliet bekräftas av partiet.

”Som ett resultat av de samtal som förts genom partiets HR-avdelning kommer Rebecka Fallenkvist att omplaceras till en lämpligare tjänst inom organisationens administrativa division där hon kommer att assistera planeringen av partiets konferensverksamhet”, skriver SD:s pressavdelning.

Rebecka Fallenkvist har varit kontroversiell och frispråkig. Hon har anklagats för att spä på hatet mot politiker och svenska journalister har påstått att Fallenkvists arbete på Riks ligger bakom hatet mot Annie Lööf.

Många har sett henne som ett sänke för partiet med sin hårda retorik och humor och på valnatten eskalerade kritiken mot henne då hon i livesänding skrek “helg Seger” under SDs valvaka.  Många menade att detta var en flört med nazismen då nazisterna använde sig av hell seger.

Fallenkvist har anklagats av flera judiska organisationer och journalister  för att vara antisemit och måttet ansågs vara rågat när hon på instagram lagt upp en bild på boken Anne Franks dagbok och skrev:

”50 sidor in och hittills har Anne Frank endast slagit mig som sedeslös. Kåtheten själv”, 

Hon möttes av massiv kritik och judiska ungdomsförbundet krävde hennes avgång.