Nyheter

Efter att Riks-profilen Rebecka Fallenkvist skrivit om Anne Franks dagbok på sitt Instagramkonto och menat att Anne Fransk var “kåtheten själv”, så reagerar nu Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Det är i SVT:agenda som Jimmie Åkesson uttalar sig och han säger att det Fallenkvist säger ett förkastligt sätt att uttrycka sig på.
– Folk säger dumma saker hela tiden, svarade han i ”Agenda” och tillade:
– Men det är ett förkastligt sätt att uttrycka sig så klart.

Kritiken mot Riks-profilen Rebecka Fallenkvist kommer efter hennes grova recension efter att hon läst några sidor ur Anne Fransk dagbok.

”50 sidor in och hittills har Anne Frank endast slagit mig som sedeslös. Kåtheten själv”. Så skrev Fallenkvist, Riks-profil och nyinvald i region Stockholm för Sverigedemokraterna på Instagram till en bild på Anne Franks dagbok.

Även Emil Eneblad, nyvald ordförande för SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna, är kritisk.

–Jag kan konstatera att det hon har publicerat är direkt olämpligt. Det är ingenting man som förtroendevald bör publicera oaktat vad man menar med det, säger Eneblad till Svenska Dagbladet.

Dick Erixon som är ansvarig utgivare för Riks säger i ett uttalande att Fallenkvist är avstängd och att det kommer att avgöras i senare i veckan hur man ska gå vidare.