Nyheter

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ger nu tillbaks efter att TV4 infiltrerat och buggat Riks redaktion.

– Till er i detta klägg: politiker, kampanjjournalister, aktivister, vet ni en sak? Vi skäms inte, säger Åkesson på SD:s Youtube-kanal.

Det pågår en inhemsk påverkansoperation
från det samlade vänsterliberala etablissemanget, säger han i ett uttalande på SD:s Youtubekanal. Åkesson kallar granskningen för ”utstuderat manipulation”.

– Man har försökt visa hur vi sverigedemokrater sprider desinformation och en falsk bild av verkligheten. Det enda man har lyckats visa är att man gör precis det som man anklagar oss för. Det är ren desinformation som de ägnar sig åt, fortsätter Åkesson.

Jimmie Åkesson fortsätter sin attack och kallar det för ”hämningslös kampanjjournalistik”.

– Detta är något av det mest bisarra som jag någonsin har upplevt och då har jag ändå varit med om en hel del under åren som jag har varit politisk aktiv. Man kan nästan tro att de vill förstärka vissa känslor hos tittarna.

Åkesson fortsätter:

– Men, kanske någon tänker: en seriös redaktion skulle väl ändå aldrig manipulera och vilseleda ledarna eller? Jo, sverigevänner, det är precis vad TV4 och Kalla fakta gör här. Deras information förstärks ytterligare av att deras kompisar inom övrig media och politik spinner och förstärker deras narrativ.

Les også