Nyheter

På onsdagen kallade socialdemokraterna med Morgan Johansson och Peter Hultqvist till pressträff. Under pressträffen sa Hultqvist att de partier som stör Natoprocessen ska kastas ut. Morgan Johansson menade att Sverigedemokraterna är ett säkerhethethot med sin islamkritik.

De båda före detta ministrarna krävde att statsminister Ulf Kristersson nu tog ansvar och slutade vara en så vek ledare som lät Åkesson komma undan med sina uttal.

– Sverigedemokraternas ständiga uttalanden, vi har hets mot muslimer, det som hände senast nu på Landsdagarna. Åkesson säger att muslimska symboler ska städas ut från stadsmiljön, riva moskéer, säger Johansson och fortsätter:

– Det skadar Sverige på svenska intressen och det svenska folket och det är därmed statsministerns ansvar att det här omedelbart upphör och då finns det bara en sak för dem att göra och det är att bryta samarbete med SD.

– För varje gång Jimmie Åkesson öppnar munnen så förvärras hotbilden mot Sverige, svenska folket och svenska intressen. Det måste statsministern hantera, sade Morgan Johansson.

Hultqvist var lika hård i sin kritik mot statsministern och sa att Kristersson måste ta bort de som aktivt gör Sverige farligare och som underminerar Natoprocessen. SD måste kastas ut, sa Hultqvist.

Peter Hultqvist beskrev SD:s handlade som om det vore hämtat ur en ”rysk handbok för splittring och desinformation”.
– Det är precis denna oordning ryssarna vill ha.

Hotet från socialdemokraterna att skapa en regeringskris togs emot svalt av de samlade journalisterna på plats och flera timmar efter deras utspel så har fortfarande inga stora svenska medier gjort något kring partiets utspel.