Nyheter

Under morgonen hölls en pressträff med de rättspolitiska talespersonerna från C, V, MP och S, där de krävde att Jomshof avgår som ordförande för justitieutskottet.

Oppositionspartierna anklagar Jomshof för att sprida hatiska budskap och hans uttalanden om islam skadar Sverige och svenska intressen. Enligt Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna. så
försätter Jomshof Sverige i ett allvarligt säkerhetsläge och att det påverkar den pågående Natoansökan när Jomshof piskar på stämningen gällande koranbränningarna.

– Han skadar Sverige och svenska intressen, säger Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

Under pressträffen riktade de hård kritik mot Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet.  Shekarabi tog upp de uttalanden som Jomshof gjort om att bränna fler koranen. Vilket han egentligen aldrig gjort, utan Jomshof talade utifrån en demokratisk princip. Jomshof har flera gånger sagt att det är onödigt att bränna böcker.

– Han går emot statsministerns egna uppmaningar om försiktighet och att inte sprida hatiska budskap. Han äventyrar Sveriges säkerhet, sa Ardalan Shekarabi, rättspolitisk talesperson för Socialdemokraterna.

Även Morgan Johansson (S) har krävt att Jomshof ska avgår och har manat Kristersson att avsätta Jomshof.

Oppositionspartierna säger att förtroendet för Jomshof är förbrukat.

– Vi hade önskat att Ulf Kristersson tog problemen på större allvar, säger Ulrika Liljeberg, rättspolitisk talesperson för Centerpartiet.

Document har sökt Richard Jomshof. I ett sms till TT som publicerats av Expressen så skriver Jomshof:

”I ett läge där Sverige behöver enighet och stabilitet söker oppositionen konflikt och splittring för egen vinnings skull. Vi ska dock komma ihåg att det säkerhetspolitiska läget är resultatet av den politik oppositionen har fört under sina år vid makten”, och fortsätter:

”I stället för att ifrågasätta den som försvarar demokratin och yttrandefriheten mot de islamistiska krafterna, kanske det är dags för S, MP, C och V att sluta springa deras ärenden och ta ansvar för den situation man själv har skapat.”