Nyheter

Enligt Göteborgsposten så kommer Socialdemokraterna att kräva att regeringen kapar banden till SD under kvällens möte mellan partiledarna som Ulf Kristersson kallat till. Socialdemokraterna menar att det är känsligt att kalla Erdogan för en ”islamisk diktator” och att det skadar Natoprocessen.

Det har varit oroligt kring Sveriges Natoansökan efter Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad. Muslimer världen över har kritiserat Sverige för rasism och islamofobi och Turkiets president Erdogan har använd krisen för att försvåra Sveriges inträde i Nato.

Klockan 17 ikväll möter statsminister Ulf Kristersson (M) oppositionspartierna för att tala om krisens allvar och hur det går i Natoprocessen. Enligt källor till Göteborgsposten så kommer Magdalena Andersson att kräva att Kristersson tänker till kring samarbetet med Sverigedemokraterna. Andersson menar  att samarbetet mellan partierna skadar Nato-processen.

Jimmie Åkesson har kallat Erdogan för en ”islamistisk diktator” och både Jimmie Åkesson och justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) har gett uttryck för att regeringen kryper för Turkiet. Jomshofs uppmaning till fler koranbränningar, i en intervju med DI, fick flera muslimska ledare att mana till bojkott av svenska varor och företag. Även centerledaren Annie Lööf och Magdalena Andersson (S) har tidigare sagt att de anser att regeringens stöd av Sverigedemokraterna är olämpligt med tanke på det säkerhetspolitiska läget.

– Ulf Kristersson bör ta sig en rejäl funderare på om Sverigedemokraterna är det bästa partiet att luta sig mot i den här situationen, sa Magdalena Andersson för en vecka sedan till Dagens Nyheter.

En källa inom Sverigedemokraterna säger till Document att om socialdemokraterna vill starta en regeringskris när läget är som det är just nu med elskris, inkommande lågkonjunktur och instabilt säkerhetsläge,  så har socialdemokraterna visat sitt bristande ansvar gällande Sverige och mer värnar om sina egna utspel än medborgarnas bästa. Socialdemokraternas politik splittrar när vi behöver förenas, säger källan till Document.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skriver på sin Instagram

Det är inte konstigt att Magdalena Andersson vill flytta fokus till rent trams. Så sent som i somras ansåg Magdalena Andersson att det var ”farligt på riktigt” att orsaka regeringskris i ett säkerhetspolitiskt osäkert läge. Nu gör hon och hennes parti sitt yttersta för att göra just det.

En betryggande majoritet i riksdagen vill att Sverige så snart som möjligt ska kunna fullfölja Natoprocessen. Om man menar allvar med det, så bör man trappa ner på det inrikespolitiska krigandet och istället verka för Sveriges samlade intresse.

Att Magdalena Andersson vill flytta fokus från till exempel att Natoprocessen har gått trögt ända sedan hon och hennes parti mutade en kurdisk kommunist i riksdagen för att hon själv skulle kunna tillträda som statsminister, är inte konstigt. Att hon inte vill diskutera det faktum att hennes parti är nedlusat och korrumperat av såväl islamister som gängkriminella är inte heller särskilt förvånande.

Det som får mig att höja på ögonbrynen är det taffliga sätt som Magdalena Andersson och Socialdemokraterna hanterar detta på.

Tror hon verkligen att rent trams, lite hemmasnickrade påhopp och gammalt hittepå om mitt parti, ska flytta uppmärksamheten från hennes eget partis uppseendeväckande magplask?

Åtta år av direkt vanstyre, politiskt kohandlande som saboterat Sveriges Natoprocess och nu senast avslöjandet om att partiet infiltrerats av kriminella gäng. Sånt skojar man inte bort med framkrystade och falska insinuationer om ett annat parti.