Nyheter

Socialdemokraternas Anders Ygeman har efter flera år äntligen klarat av med att hitta en lokal för att varna partimedlemmar och svenska folket. Ygeman har tidigare haft problem att hitta just lokaler. 

När det avslöjades att Anders Ygeman (S) sålt svensk säkerhetsklassad information till andra länder så klarade sig Ygeman undan med ursäkten att han inte hittade ett rum där han kunde berätta för regeringen att han sålt hemlig militär information till andra länder.  

Det var 2017 som det avslöjades att Transportstyrelsen outsourcat delar av sin IT-verksamhet. Ansvarig minister var Anders Ygeman som då var energi- och digitaliseringsminister. Anders Ygeman kände till de brister som fanns kring upphandlingen men varnade aldrig statsminister eller andra myndigheter. Anledningen var att Anders Ygeman hade problem att hitta ett rum i Stockholm där han kunde upplysa dåvarande statsminister Stefan Löfven om problemen kring Transportstyrelsen bristande säkerhet. 

Nu har Anders Ygeman (S) hittat en lokal och har under morgonen haft en pressträff där han och försvarsminister Peter Hultqvist (S) går ut och varnar svenska folket för Sverigedemokraterna. 

Socialdemokraterna pressträff har väckt reaktioner på Twitter. 

Partiledare Jimmie Åkesson:
Diktaturfasoner inför öppen ridå. S har alltså en pressträff för att ”informera” om oppositionen. Man tror knappt att det är sant. Partiet som gjort Sverige mer sårbart än någonsin, som formligen plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser, som avslöjats vara nedlusat av islamister, från ungdomsförbund upp till partistyrelse och ministernivå. 

Istället för att ta ansvar för de egna misslyckandena och omfattande demokratiska bristerna så ska man nu alltså ”informera” om det parti som varnat för utvecklingen hela tiden. Regimen ska informera om regimkritikerna. Det kan inte bara vara jag som ser de tydliga parallellerna till historiens och nutidens auktoritära regimer och diktatorer

Riksdagsledamoten Björn Söder:

Säkerhetshotet mot Sverige står de socialistiska partierna, med Socialdemokraterna i spetsen, för. Och då inte vara utrikespolitiskt utan även inrikespolitiskt med ökad kriminalitet och islamism.

Rättspolitiska talespersonen Tobias Andersson:

Svenska valobservatörer hade sannolikt haft en del att anmärka på ifall de under en valobservation i exempelvis Ungern fått ta del av hur styrande regeringspartiet målat upp ett ledande oppositionsparti som ett säkerhets- och utrikespolitiskt hot.

Ekonomiskpolitiske talespersonen Oscar Sjöstedt:

Vad är det här för bananrepublikfasoner

Se pressträffen här: