Nyheter

I förundersökningen som nu är klar inför åtalet mot Theodor Engström så framkommer det att Annie Lööf inte var hans enda måltavla. I förundersökningen framkommer det att bland annat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson fanns med på en lista av människor Theodor Engström ville attackera.

Engström befanns sig i Almedalen under politikerveckan för att döda  en partiledare eller andra ”uppsatta personer inom eliten”, vilket framgår i förundersökningen.

– Jag håller även Sverigedemokraterna, Åkesson, som en del i det nuvarande systemet, säger han och menar att de ”accepterats” och blivit en del av ”det politiska etablissemanget”.

– Jag gör ingen skillnad på dem och de andra partierna i detta läge, säger Engström i förhör med polisen.

Theodor Engström säger vidare i förhör att han inte gick vidare med attacken mot Åkesson då han trodde att en sådan handling skulle skapa förvirring kring syftet med hans terrorattack.

Förutom partiledaren Jimmie Åkesson finns Fredrik Reinfeldt, Antje Jackelén och Bert Karlsson som måltavlor.

Det är i förhör med Theodor Engström som det framkommer att Jimmie Åkesson och fler andra offentliga personer finns kartlagda och att de alla var legitima mål.

Under den omfattande förundersökning som Säpo gjort så hittade dom material i Engströms dator som visar på omfattningen i de planer han hade. Under namnet “Operation Werewold”, i ett antal mappar på sin dator så har Enström sparat information om människor som han ansåg vara landsförrädare och som han såg som möjliga måltavlor. Engström har bland annat noterat personnummer, bostadsort, familjrelationer och ”etnicitet” och lagt upp bilder på personerna.

Bildkälla: Förundersökningen.

Om den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt har han skrivit att han är “extremt svenskfientlig”. Även Antje Jackelén, tidigare biskop finns med och beskrivs:
”Med sin ekumeniska inställning till Islam och illvilja mot mångkulturskritiker så visade hon snart att hon tänkt bidra till Kyrkans redan anti-vita och kulturmarxistiska prägel.”

Även entreprenören Bert Karlsson såg Engström som en måltavla:

”Före detta invandringskritisk partiledare, nu flyktingbaron som profiterar på folkutbytet, och möjliggör fortsatt massinvandring genom sin effektiva flyktingboendeverksamhet. Något som också resulterat i lidande och otrygghet i de orter som etablering skett.”

– Det är klart att det är obehagligt, säger Bert Karlsson, Jag har varit utsatt för det här många gånger, fast kanske inte på det här sättet, säger Bert Karlsson, till Expressen.