Nyheter

Efter Hamas attack mot Israel på lördagen så har det bland vissa grupper firats. Hamasanhängare har i flera städer runtom i Sverige sjungit och viftat med Palestinaflaggor efter att Hamas mördat civila.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har reagerat starkt på det som sker och säger till Document att han är luttrad men inte förvånad över beteendet.  Åkesson menar att det är sådant beteende som skulle kunna gå under bristande vandel och därför leda till utvisning från Sverige.

– Jag är inte förvånad, det är sällan man blir upprörd och förbannad nu för tiden för att utvecklingen har gått så långt. Nu blir man ändå förbannad för att det är människor som inte har här att göra. Vi ska utreda utvisning på grund av bristande vandel, det där skulle kunna vara ett bra exempel på det tycker jag, säger han till Epoch Times och fortsätter:

– Om man springer runt och hyllar terrordåd i Sverige så kan man åka tillbaka till Palestina eller var man nu kommer från.

Åkesson utvecklar vidare och säger att det finns partier i riksdagen med väldigt täta kopplingar till både den organisation som ligger bakom det här dådet, men också andra tveksamma organisationer i Palestina.

–  Vi har en partiledare vars medlemmar går på möten med Hamas och sitter lugnt kvar i riksdagen.