Nyheter

På lördagseftermiddagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt traditionsenliga vårtal på Långholmen i Stockholm. Över 1000 personer besökte ett soligt Långholmen.

I talet uppmärksammade SD-ledaren bland annat gängkriminaliteten som breder ut sig i landet och att vanliga medborgare som idag är måltavlor för invandrargängen. Åkesson tog upp avrättningen av Mikael i Skärholmen och sa att de andra politikerna inte varit naiva när de skapade detta.
– Det är ideologi, det är medvetna val.

Åkesson sa att Sverigedemokraterna kommer att fortsätta arbeta för att kunna dra tillbaka medborgarskap.

– De hör inte hemma i Sverige, de ska bort härifrån, de ska bort från våra gator. Medborgarskap ska klippas om det behövs, sa Åkesson.

I talet gick Åkesson även in på Sveriges stöd till Ukraina och tydliggjorde att Sverigedemokraterna står bakom det och kommer att fortsätta göra det.

– Vi sverigedemokrater står fullt ut bakom Sveriges humanitära och militära stöd till Ukraina, sa Åkesson.
Men SD-ledaren tydliggjorde att det samtidigt finns en gräns.

– Det fattar alla – och det tycker alla – annars hade vi haft alla våra Gripenplan, alla våra bomber och alla våra granater i Ukraina för länge sedan, sa han.

Samtidigt tryckte Åkesson på att SD ”står fullt ut” bakom Sveriges militära och humanitära stöd till Ukraina. Han uttryckte också att han håller med Ulf Kristersson om att det svenska stödet till Ukraina är existentiellt.

– För min del kan vi gärna styra om hela biståndsbudgeten till Ukraina, där vi vet att pengarna gör nytta på riktig

SD går till val på att minska migrationen, bygga murar och stängsel. Åkesson hävdar att det är människors frihet som premieras så att de kan bygga sina liv. Sverige och EU ska inte vara en pengamaskin för lycksökare.

– Tar man sig till Europa ska möjligheten att få bistånd vara noll, noll ,noll

Vårtalet är starten på partiets EU-valkampanjen.

 

Se hela talet här