Nyheter

Det var under påskhelgen som den folkkäre artisten och schlagervinnaren Carola Häggkvist ställde upp i en intervju i SVD. Hon uppmanade svenskarna att vakna och se vad den fördra politiken fört oss. Hon riktade en stor känga åt det mångkulturella samhället. Hennes uttalande fick journalister och opinionsbildare att rasa som nu menar att Carola är främlingsfientlig som kritiserar vänsterns mångkulturella projekt.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger hon till SvD.

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen.

SvD påstår att  Carolas resonemang kunna stämplas som ”främlingsfientligt”.

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se. Det här är inte himlen. Världen är inte fullkomlig. Människan har det i sig att roffa åt sig.

Många tunga namn i media har nu gått ut och sagt att Carola är muslim och främlingsfientlig i sina uttalande och under påskhelgen så har Carolas intervju diskuterats flitigt i sociala medier.  DN:s Kristina Lindquist, som är gift med den vänsterextremisten och AFA-ledaren Mats Runvall, menar att  Carola är ”muslimhatare”.

”Är inte jätteförvånad att en person med bakgrund i Livets ord kommer ut som muslimhatare, det är helt i linje faktiskt”, skriver hon på Twitter.

Tidningen har också publicerat en krönika av Alex Schulman, som anklagar Carola för att låta som som SD-ledaren Jimmie Åkesson.

”Tankar som förut bara frodades på de obskyra nätforumen är nu helt och hållet normaliserade. Det är inte ett dugg konstigt att säga de här sakerna. De uttrycks av var och varannan, av din granne och din bästa kompis, av Jimmie Åkesson och av Carola”, skriver Alex Schulman.

Carola backar dock inte från det hon sagt i sin intervju och skriver i ett inlägg på sin Instagram hur tacksam hon är över allt stöd hon fått.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell)