Kommentarer

Forskare i Asien är mycket ovilliga att kritisera klimathysterin, men det finns några undantag: Kmatet styrs av solen, havsströmmar och moln, inte av CO2, sa den sydkoreanske miljöforskaren Seok Soon Park i en intervju med den italienska tidningen La Verità den 20 februari.

Park, som har en doktorsexamen i miljövetenskap från Rutgers University i USA, grundade Institutionen för miljövetenskap vid det prestigefyllda privata sydkoreanska universitetet Ewha Womans University i Seoul. Han är en av i nuläget mer än 1 900 forskare som har skrivit under den klimatvetenskapliga och politiska tankesmedjan Clintons världsdeklaration om klimatet. Detta är undertecknat av många i väst, men nästan ingen i Asien.

Det finns verkliga miljöproblem, säger den sydkoreanske professorn, och det är kapitalismen som skapar de värden som gör det möjligt att lösa dem – men CO2 är inte ett av dessa problem. Hans eget närområde illustrerar det:

De gröna och vänstern hävdar att kapitalismen har skapat miljökrisen och att socialism är lösningen, men detta är en illusion, vilket den koreanska halvön bevisar. Nordkorea står inför extrem fattigdom och allvarliga miljöproblem. 2006 besökte jag Pyongyang och de omgivande områdena i Nordkorea, och där kunde jag bevittna den katastrofala situationen: Socialism är inte ett system för mänsklighetens förbättring, utan ett politiskt bedrägeri för att få makt. Dessutom är socialismens yttersta resultat fattigdom, som också är miljöns värsta fiende. Där det finns välstånd och kapitalism finns det också miljöskydd.

Det var Trump som gjorde Park intresserad av klimatvetenskap:

I flera år trodde jag faktiskt på vad FN:s klimatpanel (IPCC) sa till mig. När USA:s president Donald Trump 2017 meddelade att han drar sig ur Parisavtalet och konstaterade att ”den globala uppvärmningen är en total och väldigt dyr bluff” bestämde jag mig för att själv studera saken.

Precis som den amerikanske fysikern Steven Koonin, noterar Park att det vetenskapen säger om klimatet är något helt annat än vad allmänheten serveras:

Jag studerade den tillgängliga litteraturen och det var en chock för mig att upptäcka hur förvrängt det berättas för människor av politiker och journalister. Genom att studera jordens klimathistoria insåg jag att det inte bara finns någon klimatkris, utan också att vi lever i en välsignad tid. Jag lärde mig att IPCC:s argument inte är vetenskap. Och det finns många utan moral och samvete som forskare.

Professorn säger att skepsis mot FN:s klimatberättelse växer fram i hans hemland:

Hur uppfattas detta i Sydkorea?

Fram till nyligen trodde nästan alla i det koreanska samhället att människan var orsaken till klimatförändringarna och att en klimatkatastrof skulle inträffa utan förändringar i industrin och människors livsstil. Anledningen var att ledaren för klimatpanelen fram till juli förra året var koreanen Hoe-sung Lee. Och en annan korean, tidigare FN:s generalsekreterare Ki-moon Ban, fortsatte att stödja klimatåtgärder efter att ha återvänt till Korea. Idag förändras gradvis tänkandet hos delar av den koreanska intellektuella klassen.

Park har skrivit ett antal böcker om miljöfrågor för den koreanska marknaden, nyligen även två böcker om vad han tror är myter och bedrägerier relaterade till klimatområdet.

I den första boken diskuterar jag hur teorin om mänskligt skapad global uppvärmning är en kolossal manipulation som möjliggjorts av bristfälliga vetenskapliga undersökningstekniker. Jag skrev den andra boken efter den sjätte IPCC-rapporten. Där motbevisade jag de falska nyheterna om klimatkrisen, och jag visade särskilt hur koldioxidneutralitet är dyrt och ineffektivt.

Park påminner om att den viktigaste växthusgasen inte är CO2, utan vattenånga.

Men vi får höra att utan koldioxidneutralitet kommer vi att ha en klimatkatastrof…

Mer än 90 procent av växthuseffekten beror på vattenånga, och det konstgjorda CO2-tillskottet är försumbart. Klimatet styrs av solaktivitet, havsströmmar och molnens temperaturreglerande funktion: Mänsklig CO2 är bakgrundsljud. Ökningen av CO2 är en konsekvens av mänsklighetens ökade välstånd till följd av användningen av fossila bränslen.

CO2 gör jorden grönare, säger han:

Dessutom har jorden blivit grönare och livsmedelsproduktionen ökar på grund av ökad CO2. CO2 kan inte påverka jordens klimat, men har gynnsamma effekter på jordens biomassa. Användningen av fossila bränslen och ökningen av CO2 är gudomliga välsignelser. Allt jag har sagt stöds av solida empiriska bevis.

Han säger att det inte heller är sant att det blir mer extremt väder:

Den koreanska halvön är traditionellt känd för att vara utsatt för svår torka och översvämningar. Antalet tyfoner som har drabbat Korea och Japan har minskat under de senaste decennierna. Detta motbevisar klimataktivisternas påståenden om att stigande CO2-nivåer leder till värmeböljor, torka och översvämningar utan historiskt prejudikat.

Koldioxidneutralitet är helt enkelt inte möjligt, avslutar Park:

För tre tre år sedan deklarerade Sydkorea också att landet har för avsikt att uppnå koldioxidneutralitet till 2050. Vad säger du om det?

Klimatkrisen är kanske den största lögnen i mänsklighetens historia, och koldioxidneutralitet är ett ekonomiskt självmord som är resultatet av en del människors dumhet. Det är ouppnåeligt av minst tre skäl. För det första kommer haven, som täcker 70 % av jordens yta, att släppa ut en del av den CO2 som är löst i dem om planeten värms upp. För det andra fortsätter den snabba industrialiseringen i Kina, Indien och andra utvecklingsländer att öka förbrukningen av fossila bränslen. För det tredje fortsätter jordens befolkning att växa med omkring 80 miljoner människor per år, särskilt i underutvecklade länder, där CO2-utsläppet per capita fortsätter att öka.

Tiden är försenad för ett paradigmskifte inom klimatområdet, men som framgår av Martin Durkins nya film Climate: The Movie finns det många korrupta intressen som är beroende av det rådande klimatberättelsen – så många att de kommer att slå tillbaka med näbbar och naglar.

Vi har ingen klimatkris, och den enda krisen är klimatpolitiker, vilket idag betyder nästan alla politiker i västländer. Frågan är bara hur mycket av västvärldens klimatpolitik som lyckas förstöra.

Les også