Nyheter

Eva Vlaardingerbroek togs ner från YouTube på grund av ”hatpropaganda” i sitt tal vid CPAC Hungary 2024, där hon blev kritiserad för att ha sagt att ”befolkningsutbytet är en realitet, inte en teori”. Detta trots att hon underbyggt sin ståndpunkt med offentlig statistik.

– Den stora ersättningen är ingen teori

Vlaardingerbroeks tal hade rubriken ”The Great Replacement is not a theory – it’s a reality”. Hon lade upp en skärmdump av YouTubes mejl på X.

– Naturligtvis raderade YouTube mitt tal, twittrade Vlaardingerbroek och tackade Elon Musk för att han köpte Twitter.

Hon avrundade med att skicka ett clown-ansikte till YouTube och sätta citattecken runt ”hatpropaganda”:

– Alla som har ögon kan se

Att de styrande eliterna aktivt försöker ersätta den vita, kristna befolkningen i västländer med invandrare från andra kulturer har stämplats som en konspirationsteori. Enligt Vlaardingerbroek är detta idag ett fenomen som ”alla som har ögon kan se”.

Vlaardingerbroek underbyggde detta med statistik som visar att 56 procent av befolkningen i den holländska huvudstaden Amsterdam är invandrare. Andra storstäder som Haag och Rotterdam har en invandrarandel på nästan 60 procent. Hon pekade också på andra europeiska städer som London och Bryssel där den infödda befolkningen idag är i minoritet.

Statistiska bevis

Enligt Vlaardingerbroek är detta statistiska bevis för att The Great Replacement inte längre är en teori.

Teorin om ett befolkningutbyte i Europa är ett kontroversiellt ämne som först lades fram av den franske författaren Renaud Camus år 1996. Teorin har stämplats som en ”högerextrem konspirationsteori” av regimtrogen media och de teknikföretag som kontrollerar informationsflödet i Väst.

Fortfarande på X

Videon finns på X, där den har passerat 54 miljoner visningar och 103 000 likes.

– Här är hela talet jag höll på CPACHungary som etablissemanget totalt tappar fattningen över. Jag talade den förbjudna sanningen: The Great Replacement är inte längre en teori – det är verklighet. Vita européer byts ut i sina egna länder i allt snabbare takt. Om vi ​​inte vänder trenden kommer det att innebära slutet för vår civilisation: