Ur flödet/i korthet

Videorna, som spelades in av kroppskameror som bars av Hamas-terrorister den 7 oktober, är ett upprörande vittnesbörd om förhållandena för de gisslan som har hållits fångna i 229 dagar.

Hamas gränslösa brutalitet

Hostages Families Forum publicerade en video på onsdagen som kan vara störande för ett empatiskt sinne. Den visar bortförandet av fem unga kvinnor – alla 19 år gamla – från Nahal Oz-basen och ger oss en glimt av den brutalitet de utsattes för.

Fem kvinnor – Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa och Naama Levy – sägs fortfarande hållas i fångenskap. Det är inte osannolikt att de, om de fortfarande är vid liv, används för reproduktionstjänster – vilket terroristerna under gisslantagandet mer än anspelar på.

Den mest skrämmande bortredigerad

– Den oroväckande videon har varit verkligheten för Agam, Daniela, Liri, Naama, Karina och 123 andra gisslan i 229 dagar, säger en talesman för Hostages Families Forum.

Videon, som varar i tre minuter, har redigerats och censurerats för att utesluta de mest upprörande scenerna, inklusive morden som ägde rum på Nahal Oz-basen och inne i bombrummet från vilket dessa kvinnor fördes bort.

Vi ser också att terroristerna tar sig tid att dyrka sin gud Allah, under aktionen.

– Fuck Ireland, Spain and Norway, kommenterar Vivid.

– Hamas prisar Irland, Spanien och Norge som har erkänt Palestina som stat – och uppmanar andra land till att följa efter:

Netanyahu: Norge belønner terrorisme gjennom anerkjennelse av palestinsk stat

 

Läs också