Kommentarer

Under åren har vänstern låtsats vara progressiv, dvs. framstegsvänlig. De har haft monopol på framsteg och liberaler har släpat efter. Till slut sprang alla efter vänstern. De accepterade vänsterns definition av historien.

Det kortet drar de nu också mot Trump och det har de gjort sedan han valdes: Demokraterna försvarar miljön och klimatet, kvinnors rättigheter, minoriteter, illegala, religionsfrihet etc. Trump hotar allt detta.

Men de senaste åren har demokraterna kämpat mer och mer för att bli trodda: De säger att de vill försvara kvinnors reproduktionsrättigheter, dvs. abortlagen. Men de talar inte mycket om det faktum att i den mest liberala staten av dem alla, New York, gäller detta rätten till abort ända fram till födseln. Är detta ett steg framåt?

Är det progressivt att driva på öppna gränser så att Big Tech kan fylla jobbet med indier? Det finns hela tiden 650 000 indier i USA på det så kallade B1-100-programmet.

Big Tech-chefer har precis släppt ett gemensamt brev som uttrycker stöd för Biden eftersom han prioriterar de bästa hjärnorna. De kunde lägga till: «till de lägsta priserna». Öppna gränser innebär att multinationella företag blir starkare och den federala regeringen svagare.

Det är konstigt att Big Tech tror att de kan låtsas vara på framtidens sida, att det ligger någonting oegennyttigt i att de agerar i eget intresse.

Amerika har upplevt en brytpunkt: Amerikanerna har sett igenom vänsterns och elitens skitsnack. De förstår nu att de har lurats.

Detta genombrott liknar 1960-talet: Vi genomskådade också systemet och såg att det inte var vad det utgav sig för att vara. Det var något i det som stämde, men i femtio år har vänstern brutit ner alla strukturer och traditioner som håller iho ett samhälle ihop och hindrar det från att bryta samman.

Människor upplever att de är lögnhalsar.

Tidigare lyste namnen Apple och Google. Nu står dessa namn för giriga IT-företag som vill kontrollera världen och stänga ned all opposition.

Europa har förmodligen inte insett vidden av detta avslöjande.

Dennis Prager deltog i en direktsändning med Ben Shapiro, Adam Carolla och Dave Rubin. Här berättar Prager något intressant: Han studerade ryska vid University of Colombia. Han var jude. Han var därför väl lämpad för att hjälpa ryska judar att fly från Sovjetunionen. Prager genomförde många resor till Sovjetunionen för att hjälpa judar.

Bland dem som kom ut var föräldrarna till Sergei Brin, en av Googles grundare.

– De kommer hit, USA ger dem alla möjligheter, och de svarar på denna frihet genom att införa ett censursystem som påminner om det som de växte upp under. Brin återskapar nu sin barndoms system i Amerika.

– Jag brukade läsa Pravda varje dag. Jag hade aldrig någonsin trott att det skulle vara möjligt att göra människor i ett fritt samhälle ”sovjetiska”. Men det är vad de har gjort med hjälp av media och Google, sade Prager.

Det ger intryck att höra en klok man som Prager tala om USA på det här viset.

Varför har vi inte lagt märke till detta i Sverige? Förmodligen för att svenskar lever i ett samhälle som är ännu mer präglat av konsensuskultur, där man inte ens noterar att alla ska tycka likadant. Det är lika naturligt som vädret.