Nyheter

Läraren Samuel P (47)  som halshöggs i en förort till Paris av en ung muslim på fredag ​​eftermiddag hade fått dödshot från familjerna till eleverna i klassen för att ha visat karikatyrer av Muhammad i klassen.

Läraren, som undervisade i historia och geografi i gymnasiet, hade också anmälts till polisen och krav på att han skulle få sparken från positionen hade också riktats till rektorn, säger Le Figaro.

Det var medan han undervisade om yttrandefrihet att läraren visade klassen karikatyrerna och i detta sammanhang gav de muslimska studenterna tillåtelse att lämna klassrummet.

Lärare är nu i riskzonen om de berör kontroversiella samhällsfrågor, säger den franska säkerhetsexperten Éric Delbecque i en intervju med Le Figaro.

Mördaren sägs vara en 18-årig man av tjetjensk härkomst, som själv meddelade att det avskyvärda brottet var hämnd för att karikatyrerna visades. Han sägs inte ha varit med på den så kallade S-listan över personer som anses vara potentiella säkerhetshot, utan att ha haft kontakt med polisen på grund av brott.

The killer posted an image of the victim’s head with the caption “To Macron, the leader of the infidels. I executed one of your hell dogs who dared to insult Mohamed” on Twitter. The account was shut down and authorities asked people not to retransmit the photograph.

The assailant was reportedly a Chechen born in Moscow.

Detta är andra gången en terroristattack begås som kan kopplas till rättegången mot medhjälparna i terrorattacken i Charlie Hebdos redaktion i Paris 2015. Rättegången inleddes i den franska huvudstaden i början av september och i slutet av månaden en 25-årig pakistansk beväpnad med en köttyxa två personer utanför satiretidningens gamla lokaler i Paris.

De två attackerna fruktar naturligtvis att de kommer att inspirera andra att begå liknande terror.

Terrorattacken i fredags är den 33: e i rad i Frankrike sedan 2017, säger Le Figaro.

Totalt är det cirka femtio attacker med flera hundra döda sedan den islamiska terroristvågen i landet de senaste åren inleddes 2012 med morden i Toulouse. De två största ägde rum i Paris den 13 november 2015 och i Nice den 14 juli 2016 och dödade 131 respektive 86 personer.