Nyheter

 

I onsdags kväll blev en  33-årig polisman skjuten till döds när på sin moped patrullerade i Göteborgs-förorten Biskopsgården. Ekstrabladet skriver att mordet kan vara en ren avrättning, en möjlig hämndaktion för gripandet av en medlem i invandrargänget ”A-Falangen”. Man har beräknat att cirka 175 aktiva kriminella håller till i området där banden för närvarande är koncentrerade till ”Södra Yngre” och ”Nya Norra”. Det nya Sverige är föga svenskt numera.

Stefan Löfven hör till det förflutna, men inte på grund av den pågående islamiseringen, utan för att man i Sverige är upptagen med att försöka bilda en ny regering utan att behöva ta hänsyn till Sverigedemokraternas stora antal mandat i Riksdagen. Och polisen är en integrerad del av problemet, vilket man kunde läsa i Sydsvenskans interview med Malmös polischef Petra Stenkula. Här citeras hon i Samnytt: – Nya polischefens råd till Malmöborna – ”Tänk inte på brottsligheten, utan fokusera istället på det goda.

Stenkula anser att Malmöborna inte ska grubbla för mycket över utvecklingen och definitivt inte oroa sig utan istället fokusera på det goda med Malmö, såsom restaurangbesök och bekvämligheten med att resa till Centraleuropa.

– Det är viktigt att Malmöborna fortsätter att trivas i sin stad och känner sig trygga. De kriminella ska inte få ta för stort utrymme – fokusera på allt det goda, restaurangliv, föreningsliv och närheten till kontinenten, säger Petra Stenkula.

Stenkula får frågan om Malmöborna kan lita på polisen om att det är en liten risk att drabbas av gängvåldet som breder ut sig på gatorna med militärvapen. Stenkula svarar genom att tona ned risken och passar på att belysa att man löper större risk att vara med om en olycka.

-De här kriminella har inga begränsningar och bryr sig inte om eventuella konsekvenser. Men det är ändå en större risk att drabbas av trafikolyckor och annat. Historiskt har riskerna varit små. Men det finns alltid en risk när det går av en sprängladdning just när någon råkar gå förbi, säger Stenkula.

Vidare får Stenkula en fråga om det växande hatet mot polisen, något som även visar sig bland barn i staden. Det är något som gör Stenkula väldigt ledsen och hon understryker att patrullerande polisers bemötande av invånare är något väldigt viktigt. Hon lovar att myndigheten ska fortsätta arbetet med bemötandet.”