Nyheter

Den socialdemokratiska politikern Annika Strandhäll skriver på Twitter att hon ”skulle dö för Lars Vilks rätt att rita sina rondellhundar”. Detta är första gången som Annika Strandhäll försvarar Lars Vilks.

Moderaten Hanif Bali var snabbt ute på Twitter och kommenterade Strandhälls kommentar.
Detta är bokstavligen första gången du nämner Lars Vilks namn offentligt, skriver Hanif Bali på Twitte.r

Under flera år har politiker, journalister och människor inom kulturen gjort allt de kunnat för att ta avstånd från Lars Vilks.  Författaren och journalisten Täppas Fogelberg skrev  2012 att han var trött på att betala för Lars Vilks livvaktsskydd och att konstnären fick skylla sig själv. Täppas uppmanade människor att storma hans hus och lägga ut det på Youtube.
Huruvida Annika Strandhäll stod upp för Lars Vilks 2012 är osäkert.

Vilks omkom i en trafikolycka på E4 vid Markaryd den 3 oktober 2021.