Nyheter

Efter att statsminister Magdalena Andersson (S) var med i SVT:s ”Utfrågningen” i tisdags öppnade hon upp för att bjuda in Liberalerna i en S-regering efter valet så har ett infekterat Twitterbråk satt igång.

Liberalernas ledare Johan Person reaktion kom omedelbart och han skrev på Twitter:

”Först yrar man om Liberalerna som rasister i veckor för att sedan vilja samarbeta. Tack. Men nej tack”, svarade L-ledaren Johan Pehrson på Twitter efter programmet.

Under torsdagen har flera L-toppar gått till hårt angrepp mot Socialdemokraterna på Twitter. Där dom anklagar flera Socialdemokraterna för att bedriva en smutskastningskampanj mot Liberalerna över samarbete med Sverigedemokraterna.

Efter att Annika Strandhäll på Twitter anklagat Liberalerna för att ”sälja sin själ” och menar då samarbetet med Sverigedemokraterna har Gulan Avci (L) uppmanat S-ministern att delta i en debatt. Hon skriver på Twitter:

”Vänder mig direkt till er Socialdemokratiska ministrar som attackerar oss Liberaler med oförskämdheter. Tror ni på allvar att er strategi att skrämma oss till lydnad funkar?”.

”Vi kommer aldrig släppa fram er i fyra år till”, fortsätter hon, varpå Strandhäll svarar:

”Nej men fascisterna har ni inga problem med.”

Avcis inlägg får medhåll från flera partikolleger. Robert Hannah skriver: 

”Det är direkt vidrigt att statsråd som Annika Strandhäll och Anders Ygeman de senaste veckorna spridit sån extrem dynga om Liberalerna men samtidigt påstår sig vilja bilda regering med oss. Moraliskt haveri och direkta lögner om Liberalerna.”

Och partiledaren Johan Pehrson skriver:

”Ställ alla på sosseministrar på rad framför mig för sin sökta gyttjebrottning”, skriver Johan Pehrson i tråden.

Document har försökt att nå Socialdemokraterna för en kommentar.