Nyheter

Sverige har i dag fått en ny regering och på förmiddagen höll statsminister Ulf Kristersson (M) sin regeringsförklaring.

– Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna är överens om att tillsammans med Sverigedemokraterna ta ansvar för Sverige. Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna kommer att ingå i regeringen. Sverigedemokraterna samarbetar med regeringen i riksdagen, med politiska tjänstemän på Regeringskansliet.

Kristerssons regeringsförklaring hade fokus på de problem Sverige inför. Gängkriminaliteten, elkrisen och en kommande lågkonjunktur. Sverige står inför många långsiktiga kriser och han sa till svenska folket att förbereda sig på tuffare tider.

– I valet gav väljarna samarbetspartierna mandat att sätta Sverige på en ny kurs. Samarbetet lägger grunden för en långsiktig politik, med målet att på allvar lösa Sveriges stora samhällsproblem. Förändring var nödvändig och förändring är nu möjlig.
”Den regering som nu tillträder tar över ansvaret för ett land som befinner sig mitt i flera parallella kriser”, säger Ulf Kristersson.

– Jag kommer nu bilda en regering för hela Sverige och för alla som bor här. Jag vill som statsminister leda Sverige från ett delat land till ett enat land.

Samarbetet lägger grunden för att långsiktigt lösa Sveriges stora samhällsproblem.

– Låt mig i dag tala klarspråk: den regering som nu tillträder tar över ett land som står mitt i flera parallella kriser.

– Jag vill därför idag be svenska folket att förbereda sig på tuffa tider. Men kan också lova, att den nya regeringen kommer göra allt i vår makt för att vara goda ledare på vägen. Det offentliga finns till för att tjäna medborgarna. Aldrig tvärtom.