Nyheter

26-åriga Romina Pourmokhtari (L) utsågs av statsminister Ulf Kristersson (M) till klimat- och miljöminister i den blågula regeringen. Som den yngste minister Sverige haft så ska hon nu inta ett departement.

Romina Pourmokhtari blev känd för den breda allmänheten när hon som liberal ungdomspolitiker ville införa köttskatt, vilket hon starkt kritiserades för. Vilket för övrigt verkar vara det enda engagemang Pourmokhtari visat i klimatfrågan. Det var nödvändigt att införa en köttskatt menade Pourmokhtari då plastpåseskatten inte fick den önskade effekt man eftersträvade.

– Plastpåseskatten ger inte en önskad effekt, medan en metanskatt skulle leda till att färre äter kött och att det är något man unnar sig då och då. Det skulle vara en mer effektiv skatt som faktiskt påverkar utsläppen

Det som Pourmokhtari lagt sitt politiskt engagemang på de senaste åren har att sprida hat mot Sverigedemokraterna och attackera Moderaterna och Socialdemokraterna och uppmana människor att gömma flyktingar.


Enligt svenska Samnytt så har Pourmokhtari börjat rensa sina tidigare Twitterinlägg. Via sin Twitter har hon skrivit mängder av direkt hatiska och fientliga inlägg.