Nyheter

Missförtroendeförklaringen mot klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) avslogs med tydlig majoritet i Riksdagen efter att Socialdemokraterna valde att lägga ner sina röster.

MP, C och V lyckades inte få ihop tillräckligt många röster för att avsätta henne med en misstroendeomröstning. MP:s språk Daniel Helldén var missnöjd med att Romina Pourmokhtari får sitta kvar och sa efter dagens omröstning att det var tydligt att regeringen byter mot klimat. MP menar att klimatminister ljuger och att regeringsklimatpolitik kommer att vara något väldigt negativt för Sverige i längden. Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén tycker också att det är förvånande att Socialdemokraterna inte ställde sig bakom misstroendeförklaringen.

– Jag tycker det är tråkigt att vi inte har en enig opposition, jag hade hoppats att vi hade det.

Efter omröstningen mottog Romina Pourmokhtari applåder i plenisalen och mottog beröm av statsminister Ulf Kristersson (M)

–Nu ser jag att jag har ett starkt förtroende att fortsätta genomföra de förändringar i politiken vi behöver genomföra och det finns ganska mycket att städa upp efter 8 rödgröna år.

Minst 175 ledamöter måste rösta ja för att kunna fälla en minister. C, MP och V fick bara ihop 66 röster.