Nyheter

En färsk opinionsundersökning från Indikator Opinion, på uppdrag av Sveriges Radio Ekot, visar att Socialdemokraternas partiledare, Magdalena Andersson, upplever en betydande minskning i förtroende. Enligt undersökningen har 55 procent av de tillfrågade förtroende för Andersson, jämfört med 61 procent i en liknande mätning i september.

Även Moderaternas partiledare har noterat en viss minskning i förtroende och landar nu på 38 procent. På tredjeplats i förtroendemätningen finns Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson med 33 procent.

Bland de undersökta partiledarna med lägre förtroendesiffror sticker Centerpartiets Muharrem Demirok och Miljöpartiets språkrör, Daniel Helldén, ut med endast 8 procent i förtroende.

Undersökningen, som samlade svar från 2 468 personer, genomfördes mellan den 7 december och 2 januari. Deltagarna tillfrågades en enkel fråga: ”Hur stort förtroende har du för följande partiledare?” Detta ger en aktuell inblick i det svenska politiska landskapets dynamik och det skiftande förtroendet för olika partiledare.