Nyheter

Amanda Lind har blivit utsedd till det nya språkröret för Miljöpartiet, en nyckelposition som hon tar på sig med glädje och ödmjukhet. I en nyligen hållen pressträff uttryckte Lind sin stolthet och tacksamhet över att få leda partiet tillsammans med Daniel Helldén.

Den före detta kulturministern och nuvarande riksdagsledamoten Amanda Lind har valts till Miljöpartiets nya språkrör, vilket framgick under en särskilt digital kongress på söndagen. Lind, i sitt tacktal till partiets medlemmar, uttryckte sin önskan att partiet ska fungera som en motvikt mot egoism, misstro och hopplöshet. Hon ser EU-valet som en av de mest angelägna uppgifterna för partiet och betonar vikten av att kämpa för en rättvis klimatomställning och motverka högerextrema krafter inom EU.

Amanda Lind ser även fram emot att på lång sikt stärka partiet och dess rörelse med målet att byta ut den nuvarande regeringen år 2026. Märta Stenevi, som tidigare innehaft en av språkrörsposterna, gratulerar Lind och uttrycker förtroende för hennes ledarskap genom att kalla henne en vän och en stark röst för klimat och rättvisa.

Även Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson välkomnar Amanda Lind till sin nya roll och beskriver henne som en rakryggad person med ett stort engagemang för miljön och demokratin. Det var efter Märta Stenevis avgång i februari som en av språkrörsposterna blev vakant, och efter en period av nomineringar och avståenden från andra kandidater blev Amanda Lind det valberedningen föreslog.