Nyheter

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) har öppet erkänt att Sverigedemokraterna är det enda politiska partiet som har haft en konsekvent och trovärdig invandringspolitik.

Vid en presskonferens i riksdagen framhöll Stenergard att endast ett parti har visat en långvarig fasta i sin position gällande invandringsfrågan. Hon uttryckte, enligt rapporter från Aftonbladet, att ”Det är bara ett parti som har trovärdighet i migrationsfrågan utifrån det perspektivet att man har stått fast länge i sin position.”

Ministern framhöll att hennes analys pekar på att Sverigedemokraterna har varit i linje med befolkningens åsikter och att de andra partierna har ignorerat behovet av förändring i migrationspolitiken, trots allmänhetens rop på det.

”Det är folkets röst som har varit tydlig i önskan om förändringar i migrationspolitiken, men övriga partier vägrade att adressera detta behov,” kommenterade Stenergard.

Hon reflekterade också över Moderaternas distans till väljarna i invandringsfrågan under Fredrik Reinfeldts ledning, vilket enligt henne gjorde det ännu svårare för partiet att hantera frågan när Sverigedemokraterna började vinna mark.

”Det blev ännu mindre bekvämt för Moderaterna att ta itu med frågan när SD började vinna mark, något som var extremt olyckligt,” sa Stenergard.

Trots den nuvarande situationen hoppas Maria Malmer Stenergard att väljarna på sikt ska få förtroende för Moderaternas nya invandringspolitik. ”Vi arbetar mot att vinna tillbaka förtroendet hos väljarna med vår nya politik,” tillade hon.