Nyheter

Brottmålsadvokaten och tidigare S-toppen Evin Cetin skällde ut Magdalena Andersson under Folk och försvars rikskonferens.
Evin Cetin beskyllde socialdemokraterna och tidigare regeringar för att ha tillåtit framväxten av ”barnsoldater” som deltar i gängkrigen i Sverige.

– Vi frågar oss alla hur det här kan ha hänt. Och jag måste säga – både med respekt för Magdalena Andersson (Ulf är inte här) men även för den nuvarande, dåvarande och även regeringen innan dess – att ni har valt att blunda.

I publiken satt S-ledaren och tidigare statsministern Magdalena Andersson och lyssnade.

– Det fanns en utredning som varnade er för detta, fortsatte Evin Cetin.

Evin Cetin hänvisade SOU-rapport från 2010 skriven av polisechefen Carin Götblad.

Rapporten innehöll flera förslag på åtgärder för att komma åt det redan då starkt växande problemet med rekrytering av ungdomar till gängkriminalitet. Men varken socialdemokratisk eller borgerliga regeringar har tagit till sig rapporten.

– Frågan är varför har ingenting gjorts av den här utredningen under de här 13 åren? Och borde det inte det ha gått kalla kårar genom er allihop redan 2010 när ni hade det ansvaret för Sverige? frågade Evin Cetin.


Istället för att ta ansvar för sin egna politik och ta konsekvenserna så har socialdemokraterna och Magdalena Andersson lagt tiden i opposition på att klaga över att den blågula regeringen inte snabbt nog åtgärdat de problem som den socialdemokratiska regeringen skapat. Magdalena Andersson säger i en intervju att den blågula regeringen är senfärdig och att utvecklar på Twitter att regeringen borde lägga tid på att lösa det socialdemokraterna ställt till med istället för att dela ut elstöd.