Nyheter

I slutet av maj deltog Socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj i Palestinakonferensen i Malmö, ett evenemang kopplat till terrorgruppen Hamas. Det är Bulletin som har avslöjat att inte bara eltog El-Haj inte bara som talare utan även på ett planeringsmöte inför konferensen. Under sitt tal uppmanade El-Haj araberna att engagera sig politiskt i Sverige för att främja deras agenda.

Det har även framkommit att El-Haj kramade arrangören Amin Abu Rashid, kopplad till Hamas, under konferensen. En månad efter evenemanget greps Abu Rashid av nederländsk polis misstänkt för terrorfinansiering.

Rula Almhaissen, palestinska myndighetens ambassadör i Stockholm, uttalade sig om konferensen och bekräftade att den hade kopplingar till Hamas. Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och S-toppen Annika Strandhäll har försvarat El-Haj, hävdat att han ägnat sitt liv åt att bekämpa Hamas. Trots detta har El-Haj meddelat att han lämnar sitt uppdrag i utrikesutskottet men fortsätter som riksdagsledamot och ledamot i trafikutskottet.

Document har sedan det uppdagats att El-Haj närvarat på ett Hamas-möte försökt att nå socialdemokraterna. Partiets pressavdelning svarar inte på frågor i ärendet och socialdemokraternas riksdagsledamöter avviker när frågor ställs.