Nyheter

Hamas har under helgen haft en konferens i Malmö. Flera svenska politiker var inbjudna. En av talarna var socialdemokraten Jamal El-Haj. Socialdemokraterna säger först att de inte har kännedom om någon konferensen i Malmö. Senare kallar partiet in El-Haj till ett möte för att prata med honom.
”Det är bekymmersamt att han valde att delta på konferensen”, skriver Socialdemokraternas presstjänst i ett mejl.

Det var meningen att flera svenska partier skulle närvara på Hamaskonferansen. Men samtliga drog sig ur när det framkom information att ordförande Amin Abu Rashid pekats ut som ledare för Hamas, som EU stämplat som en terrororganisation.

Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S), som sitter i utrikesutskottet och trafikutskottet, framträdde dock på konferensen och han höll ett tal. På bilder från konferensen sitter på  El-haj första raden bredvid den utpekade Hamasledaren och får en kram efter att ha hållit sitt tal.

Socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Haj – suppleant i utrikesutskottet – omfamnas av Amin Abu Rashid, en av Hamas ledare i Europa, efter sitt anförande på Malmökonferensen.

Jamal El-Haj säger att han inte har någon kännedom om terrorkopplingar.

 

Se konferensen nedan. Jamal El-Haj håller tal vid ca 2:27 in i klippet.