Nyheter

Det inleds ingen förundersökning mot Kristdemokraternas förre partisekreterare Johan Ingerö. Anledningen är för att händelsen är preskriberad.

Tidigare i veckan lämnade KD:s partisekreterare Johan Ingerö sin roll efter att ha blivit polisanmäld av partitoppen Sara Skyttedal för sexuellt ofredande. Skyttedal skrev på sin Facebooksida att hon vaknade på en efterfest och att Ingerö då skulle haft sin hand på hennes lår. Skyttedal säger att hon flera gånger tog bort hans hand och till slut fick putta bort honom.

Johan Ingerö har hela tiden förnekat anklagelserna. I sin hittills enda kommentar, på Facebook, skrev Ingerö att han ”inte gjort sig skyldig till det som påstås”.

“Jag har inte fått se anmälan, men utifrån den lilla information jag fått så vet jag ändå vilket tillfälle som avses. Och att det som påstås inte är sant. Det rör sig om en efterfest med stora mängder sprit som den här personen arrangerade och som jag och flera andra deltog i.

Brottet sexuellt ofredande har en preskriptionstid på fem år.

Att detta nu anmäls i så långt efter anser många har att göra med att Sara Skyttedal flera gånger avvikit från partilinjen och Ingerö som partisekreterare har fått agera mot hennes agerande. Detta ska ha retat upp Skyttedal.

Källor från KD bekräftar att så är fallet samt att många inom partiet numer är tveksamma till Skyttedals framtid inom partiet då hon allt oftare avviker från partilinjen i avgörande frågor för partiet.

– Hennes drogliberala inställning och slappa inställning till abort påverkar självklart partiet, berättar en källa inom KD för Document. Källan berättar vidare att det är många i partiet som tröttnat på Skyttedals agerande och vänliga inställning till medier med en stark aktivist vänsteranknytning.

Det källan menar är den intervju Sara Skyttedal gjorde i vänsterextrema ETC när hon intervjuades om sin öppenhet för narkotika.