Sara Skyttedal lämnar Kristdemokraterna och blir politisk vilde i Europaparlamentet. Under januari petades Sara Skyttedal som toppkandidat på partiets lista inför EU-valet i juni. Orsaken var att det framkommit att hon hade försökt etablera kontakt med Sverigedemokraterna och erbjuda sig att kandidera för dem istället.

Hon ersattes som toppnamn på Kristdemokraternas lista inför EU-valet i juni och den liberala opinionsbildaren och Bulletin-profilen Alice Teodorescu Måwe tog hennes plats. Under en intervju i SVT:s ”30 minuter” påstod Skyttedal själv att det fanns en tydlig plan för att bli av med henne och hon uttryckte misstro mot Ebba Busch och menade att Busch inte varit ärlig mot henne angående sina avsikter.

Nu meddelar den 37-åriga politikern att hon lämnar Kristdemokraterna men kommer att fortsätta att sitta kvar i Europaparlamentet och ta emot sin lön därifrån för den återstående tiden. I en intervju med Expressen säger hon att hennes förtroende för Ebba Busch är helt förbrukat och att hon inte känner att hon kan lita på ett enda ord från henne.