Nyheter

Tidigare i dag så avgick Kristdemokraternas partisekreterare Johan Ingerö med omedelbar verkan. Strax efteråt kom svaret på varför. KD-toppen Sara Skyttedal har polisanmält honom för sexuellt ofredande.

Det påstådda brottet ska enligt Skyttedal ha inträffat på ett hotellrum efter KD:s valvaka till EU-parlamentsvalet 2014.

Johan Ingerö skriver i sin tur på sin Facebooksida att det som påstås ha skett aldrig har hänt och att han är oskyldig.

”på en efterfest med stora mängder sprit som den här personen arrangerade och som jag och flera andra deltog i. Festen ägde rum i en hotellsvit efter valvakan i samband med 2014 års val till Europaparlamentet”, skriver Ingerö.

Ingerö skriver vidare:

”Jag borde såklart inte ha deltagit i en fest av det här slaget över huvud taget, särskilt inte eftersom jag vid tillfället var partiets presschef. Att jag gjorde det beror på att jag vid den här tiden, för nio år sedan, befann mig i ett aktivt alkoholmissbruk.””

Johan Ingerö skriver att han ännu inte sett polisanmälan, men att det ska ha rört ”någon form av ofredande som hon menar ska ha skett för nio år sedan” och ”att det som påstås inte är sant”.

Det är oklart varför Sara Skyttedal väntat i närmare åtta år med att göra en polisanmälan. Document har försökt att nå KD´s pressavdelning men utan framgång.
Preskriptionstiden för sexuellt ofredande är fem år.